Pentru ce-a făcut trupa lui Reghe sezonul acesta în Europa League merită până şi respectul anti-steliştilor care au totuşi ceva în cap. Nu merge în sferturi pentru că ieri n-a avut mai deloc noroc, dar şi pentru că deţinătoarea Champions League este totuşi mai bună. N-o să insist foarte tare de ce anume Steaua a cam încheiat conturile cu jocul şi cu calificarea la vreo zece minute după ce a început repriza a doua, dar la acest nivel trebuie să înscrii şi dintr-o jumătate de ocazie, iar în apărare n-ai voie sub nici o formă să te laşi păcălit ca-n curtea şcolii la fazele fixe. Cele câteva greşeli copilăreşti ale Stelei, de care mi-a fost atât de frică, au fost imediat taxate de jucători de mare calitate, cum e Mata. Comparaţi-l cu ce a jucat Tănase, în ambele manşe, şi vom pricepe rapid de ce am fost eliminaţi.

Dar gata cu Europa League! A fost frumos, putea fi şi mai frumos, însă tot ce s-a clădit bun până acum, chiar foarte bun aş putea spune, trebuie continuat cu şi mai multă râvnă. Steaua a făcut progrese realmente de excepţie de când a câştigat în toamna trecută cu 3-0 la Iaşi şi dacă daţi un pic în urmă veţi vedea că de atunci a început adevărata sa ascensiune.

Iar echipele care în Liga I au jucat deja cu Steaua pot să meargă să aprindă câte o lumânare. Aţi văzut-o ieri pe Chelsea înghesuită în propria jumătate de teren cât timp steliştii au crezut în steaua lor? Ei bine, sunt curios cam câte echipe, şi cât de des, vor reuşi să treacă de centrul terenului dacă Steaua va reuşi să joace şi-n campionat ca în Europa League. Am spus deja că acest lucru este obligatoriu pentru o grupare care ţinteşte prezenţa în grupele ediţiei viitoare a Ligii Campionilor, acolo unde să nu ne facem deloc de râs. Dimpotrivă!

Poate că meciul de duminică, acasă cu Vasluiul, este prea aproape pentru ca Steaua să dea startul măcelului Ligii I, când încă mai simte gustul necalificării. Dar, la fel de bine, susţinută de suporterii săi, magnifici la Londra, ar putea fi prilejul perfect de a arăta că a părăsit Europa League cu ceva lecţii învăţate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *