Poate că există deja răspuns la întrebare, dar n-am timp să stau să verific, ci doar să-mi exprim mirarea că dintr-o dată ieşenii sunt mari iubitori de tei. Nu neapărat pentru ceaiul despre care se spune că bărbaţilor nu le-ar face tocmai bine dacă îl consumă în exces, ci pentru că Primăria a hotărât să taie exemplarele, totuşi îmbătrânite, de pe bulevardul Ştefan cel Mare. Cum altă treabă se pare că nu mai avem, trebuie musai să protestăm, mai ales când altul dă tonul.

Nu-s eu în măsură să-mi dau cu părerea dacă este bine sau nu ce s-a hotărât, şi consider că ar fi de dezbătut multe alte hotărâri ale celor care taie, nu doar tei, şi spânzură prin Iaşi, dar am provocat pe cineva mult mai abilitat decât mine să-şi prezinte opinia. Nu ştiu dacă-i corect să spun despre cine-i vorba, pentru că nu i-am cerut permisiunea, dar vă spun că mulţi ani la rând a fost directorul Grădinii Botanice şi că este o veritabilă enciclopedie în mişcare.

Voi încerca să sintetizez toată pledoaria pe care mi-a prezentat-o. Mi-a spus că fiecare oraş trebuie să fie diferit prin ceva, chiar şi printr-un arbore, iar zona Iaşului a fost pe timpuri un veritabil codru de tei. Mai bine zis, Iaşul putea fi diferit tocmai prin tei. Dacă teii trebuie să-şi găsească sau nu locul chiar şi pe bulevardul din faţa Primăriei rămâne o întrebare fără răspuns, însă venerabilul domn mi-a spus că foarte bine teii puteau fi înlocuiţi tot cu tei.

Aşa probabil toată lumea ar fi fost împăcată şi s-ar fi concentrat la probleme ceva mai apăsătoare, dar mare mai e plictiseala unora…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *