Tot stau şi tot fac calcule. Cât înseamnă de fapt 101.000 lei? Eu unul încă n-am trecut cu totul la sume exprimate în RON. Mai bine spus în lei noi. De fapt, lei, aşa cred că ar fi corect. Dar fac ce fac şi tot la milioane şi miliarde, de lei vechi, ajung în cele din urmă. Nu mai contează că astăzi am văzut porumbelul scăpat de o agenţie de presă, cum se întâmplă din ce în ce mai des, şi că de fapt n-ar fi 101.000 lei, ci 1,01 milioane lei.

1,01 milioane ar fi însă prea de tot. Cum să licitezi 1,01 milioane de lei pentru a organiza turneul final al Cupei României la baschet în varianta masculină? Or fi ele patru echipe una şi una, o fi spectacolul garantat, o fi reţeta de succes, dar să dai 10 miliarde de lei vechi e nebunie curată! Însă ăsta era doar porumbelul, pentru că de fapt adjudecarea s-a produs pentru banii de care am pomenit la început.

Ei bine, BC Timişoara a dat Federaţiei Române de Baschet un miliard de lei vechi pentru a fi sigură că trofeul va fi acordat în Banat. Poate va şi rămâne acolo, dar suma pe care au pus-o pe masa forului de la Bucureşti mă face să cred că noi, aici la Iaşi, suntem rupţi de realitate. Păi un miliard probabil e undeva nu mai mult de o treime din bugetul baschetbaliştilor de la Poli CSS „Unirea” Iaşi, care chipurile cu aceşti bani vor să ajungă să se bată cu timişorenii sezonul viitor, în Liga Naţională!

Ăia scot fără să clipească un miliard, pe care probabil ştiu şi cum să-l recupereze de pe urma competiţiei, pe când noi îl întindem de se rupe-n atâtea părţi încât nu mai înţelege nimeni mare lucru din el. La Iaşi nici nu concepe cineva c-ar putea fi dat un miliard doar ca să organizezi o competiţie şi tocmai de asta suntem unde suntem, din cu totul alt film…

3 thoughts on “Suntem din alt film la Iaşi

  1. Da Dragos ai dreptate ,La noi rulează alt film de ani buni! E un fel de tragi-comedie spre ………horror de acum ! Bani ? RON? Lei? Miliard? Ce e aia ? La noi se vorbeşte alta limba ……. In filmul nostru ! Echipament avem? Da! Masa avem ? Da cazare avem? Da ! Atunci totul e OK !!!!!!! Apropo Cică in echipament nu intra si baschetii 😉

  2. Cică noaptea e un sfetnic bun………. Afara e întuneric , deci noapte ……. La noi rulează un film ??????? Ca nenea Sergiu Nicolaescu e cenuşă Dumnezeu sa îl ierte ! Deci nu sper nici La ……..”Revansa” ……….nici La …” Nea Marin Miliardar”…… Dar na ce sa face ………”Noi cei din linia întâi ” ……aşteptăm !!!…………dar tare îmi e ca cineva a spus ……….” Pe aici nu se trece ” 🙁 dacă ştiţi voi ca ……Va urma ……un film bun sa mă anuntati si pe mine !

  3. Am mai comentat odata si iata, trebuie sa revin, la ceva ce, pana la urma, cred ca stie toata lumea. Profesionalismul celor care organizeaza evenimente sportive la Iasi, marketingul sportiv care lipseste cu desavarsire la Iasi, lipsa totala de dorinta de a se face performanta sportiva la Iasi si, cred cel mai important, lipsa mandriei de a fi iesean la cei care conduc sportul la Iasi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *