Sfârșitul săptămânii trecute a adus un singur succes pentru echipele ieșene angrenate în competiții oficiale. Primele formații ieșene care încep cursele pentru promovare provin de la CS Politehnica Iași, primele etape fiind programate la sfârșitul acestei săptămâni.

Cum spuneam, singurul succes din meciurile oficiale a venit din partea handbalistelor de la CSM Iași 2020, pregătite de antrenorii Daniel Bura și Macrina Tomuleac. Ele au dispus, cu 28-24 (14-12), în deplasare, de CSM Galați DivA, în etapa a II-a a returului Seriei B a Diviziei A, și au ajuns la al șaptelea succes consecutiv! CSM Iași 2020, clubul Primăriei Iași, ocupă locul al treilea în Seria B, cu 24 de puncte, iar runda viitoare va juca sâmbătă, tot în deplasare, cu CNE Sf. Gheorghe, a doua clasată, cu 30 de puncte, dar fără drept de promovare în Liga Națională.

Baschetbaliștii de la CS Politehnica Iași, pregătiți de Gabriel Clapon, au suferit duminică prima înfrângere pe propriul teren în Grupa B a Ligii I, cedând, cu 78-82 (17-25, 19-18, 15-16, 27-23), în compania Agronomiei București. Rezultatul meciului nu mai putea schimba configurația clasamentului Grupei B, Politehnica încheind pe locul al doilea, iar Agronomia, pe al treilea.

Formația ieșeană nu s-a putut baza în acest meci pe Boghean și pe Dăscălescu, iar recuperările au avut de suferit, însă Politehnica a păcătuit și la aruncările de 3 puncte (doar 6 reușite din 31 de încercări), precum și la aruncările libere.

Grupa B a fost câștigată de Laguna 2 București, iar ultimul loc calificant în grupa valorică 1-8, al patrulea, a fost ocupat de Universitatea Craiova. Politehnica va începe la sfârșitul săptămânii campionatul fazei a II-a, la care s-au calificat și primele patru echipe din Grupa A, în timp ce Stomart Iași, care vineri a cedat cu 60-74 la Craiova și duminică, cu 56-86, la București, cu Laguna 2, s-a clasat a cincea și va continua campionatul cu jocurile pentru locurile 9-14.

Handbaliștii de la CS Politehnica Iași, pregătiți de antrenorul Florin Spiridon, au susținut la sfârșitul săptămânii trecute trei partide de verificare la Chișinău, în compania unor formații locale: 29-22 cu SSSH2 – sâmbătă, 28-32 cu Olimpus (Sven Nivard s-a accidentat în prima repriză și n-a mai putut continua jocul) și 23-22 cu Academia Sportului – ambele partide desfășurate duminică, la scurt timp una după alta.

Spiridon a lăsat acasă jucătorii cu probleme de ordin medical și speră ca Nivard să poată fi refăcut în timp util pentru a putea fi prezent la prima etapă a Play-Off-ului Promovare, în care echipa ieșeană va primi duminică, de la ora 14:00, în Sala Polivalentă, vizita celor de la CSM Sighișoara.

Sursa foto: CSM Iași 2020 / Facebook.

Citiți și: Relansarea Alianței Renault Nissan!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *