Sven Nivard, francezul de la CS Politehnica Iași care a plătit 2.700 de euro pentru a continua să joace handbal! De la 12 ani știa că vrea să devină medic veterinar!

Antrenorul Florin Spiridon s-a trezit acum câteva săptămâni la un antrenament cu un handbalist francez student la Facultatea de Medicină Veterinară din cadrul Universității de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad”. Însoțit de părinții săi, el și-a exprimat dorința de a fi primit la antrenamente, iar abnegația sa l-a cucerit imediat pe antrenor. Și-a propus să-l legitimeze, însă s-a izbit imediat de suma de 2.720 de euro pentru transferul internațional. Spiridon a recunoscut că l-ar vrea în lot, dar era sceptic în privința banilor pentru transfer…. Rezolvarea a venit de la chiar handbalistul francez care n-a ezitat să achite aproape 3.000 de euro pentru a continua să joace handbal!

Sven Nivard va împlini marți 19 ani. Născut pe lângă Bordeaux, la Marmande, localitate recunoscută în special pentru roșiile ajunse și pe tarabele din România, a început să joace handbal la 7 ani. După șase ani, a plecat la Villenave HBC, tot pe lângă Bordeaux, pentru a putea evolua într-un campionat mai puternic.   

„Am încercat mai multe sporturi cât am fost copil, dar handbalul a avut câștig de cauză și pentru că tatăl meu a fost handbalist. Am asistat la multe antrenamente ale sale și am putut descoperi cât de frumos este handbalul. Am putut vedea de aproape ce sentimente se nasc într-o echipă de handbal, cât de mult contează coeziunea dintre jucători”, ne-a declarat Sven.

Francezul de la CS Politehnica Iași provine dintr-o familie de sportivi și spune că părinții săi au fost înotători în prima divizie din Franța, tatăl său așadar înotând înainte de a se dedica pe deplin handbalului.

„În acești zece ani de când practic handbalul, tatăl meu m-a antrenat și m-a învățat multe lucruri despre acest sport. Toate sfaturile sale m-au ajutat să progresez în permanență. A fost însă vorba de foarte multă muncă, în fiecare zi, mai ales în ultimii cinci ani, când am evoluat pentru Villenave HBC. Dar dacă într-adevăr îți dorești ceva din toată inima, atunci orice este posibil, asta am învățat de la părinții mei”, a adăugat Sven.

A atras atenția la echipa Under 16, când a avut câteva meciuri cu peste 10 goluri înscrise în fiecare. Sezonul următor a făcut pasul spre seniori și a debutat într-un joc din Cupa Franței, în compania unei adversare mult mai puternice.

„Aveam 17 ani când am jucat la seniori, în Cupa Franței. A fost ultimul meci înaintea pandemiei, iar pentru mine a fost unul deosebit. Am înscris 4 goluri din 4 aruncări, m-am apărat foarte bine. Am primit multe felicitări după meci, dar eu consider doar că mi-am făcut datoria”.

A jucat până la 17 ani, pentru că după liceu a plecat la facultate, la Marsilia, iar handbalul a rămas cumva în urmă. Nu chiar pentru mult timp, deoarece s-a decis să vină în România pentru a descoperi locuri noi, o cultură nouă și o limbă nouă. 

Sven susține că de la 12 ani știa că vrea să devină medic veterinar, iar mama sa l-a ajutat să găsească universitatea din Iași.

„Chiar îmi place să fiu în preajma animalelor, să le ajut și să le tratez, este o meserie foarte plăcută. Am vrut să studiez în limba engleză, iar mama m-a ajutat să găsesc această universitate la Iași. Am vizionat câteva documentare despre oraș, am realizat că este un oraș frumos, cu oameni drăguți și după ce am primit confirmarea că voi fi student la Iași în anul I am căutat imediat dacă în oraș există o echipă de handbal. Intenționez să rămân aici în cei șase ani de studii, ce va fi mai încolo încă nu știu”.

Sven Nivard n-a ezitat să achite suma de 2.720 de euro cât a costat transferul său. 

„Cu banii pe care-i voi câștiga aici probabil în doi ani voi amortiza ce am cheltuit acum, dar eu nu sunt aici pentru bani. Sunt aici ca să progresez și sper că în cei șase ani să promovăm în primul eșalon din România. Îmi place echipa Politehnicii Iași, apreciez coeziunea dintre jucători, antrenorul mă poate ajuta să fiu tot mai bun. Este perfect pentru mine, mă simt integrat în echipă și cred că putem realiza lucruri mărețe împreună. Îmi place mult orașul, îmi place că este plin de spații verzi, este tot ce am nevoie! Vreau să mulțumesc tuturor celor care mi-au oferit oportunitatea să joc pentru CS Politehnica Iași, este o onoare pentru mine”, a precizat Sven Nivard”.

Sven a debutat sâmbătă pentru Politehnica Iași, pe post de extremă dreapta, și l-am întrebat când îl vom putea vedea în formă maximă. A spus că are totuși nevoie de câteva luni, dar să ascultăm ce spune și Florin Spiridon despre noul său elev: „Băieții l-au primit bine, este deja integrat în lot. Este un handbalist de viitor, promite mult. Îmi place că este muncitor, că are viteză, rămâne să muncească pentru a-și câștiga un loc în echipă”.

Citiți și: NOU RECORD MONDIAL STABILIT DE VOLKSWAGEN ID.4

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *