CSM Politehnica Iași a ajuns într-o situație delicată: „radiografie” ce se transformă în „electrocardiogramă”!

CSM Politehnica Iași chiar a ajuns din păcate într-o situație delicată. Rezultatele din primele unsprezece etape ale Ligii 2 sunt sub așteptări, iar jocul lasă de dorit oricâte motive cu rol de scuze pot fi găsite. O radiografie sumară a celor unsprezece jocuri ne arată însă și câteva aspecte pozitive, dar mai ales că nu mai este timp de pierdut dacă într-adevăr se dorește ca acest sezon să nu poată fi deja considerat ratat pentru că n-am reușit să găsim nucleul pe care să putem construi campionatul viitor.

Trupa lui Costel Enache a început în genunchi sezonul, în deplasare, cu Petrolul Ploiești. S-a apărat ca în curtea școlii și la pauză putea fi și 3-0, nu 0-0! S-a terminat 2-0, iar la prima apariție în Copou, cu Concordia Chiajna, formația oaspete a dictat ostilitățile de parcă ea era gazdă. S-a impus cu 1-0, gol imediat după pauză, iar seria etapelor dificile chiar la început de sezon a continuat cu deplasarea la Mediaș, pentru jocul cu FC Hermannstadt. O nouă prestație modestă, dar cumva în creștere față de cea de la Ploiești. A fost 2-1 pentru gazde, dar CSM Poli Iași a marcat pentru prima oară, chiar dacă a fost vorba despre un gol făcut cadou lui Pușcaș de portarul de la Hermannstadt.

A venit însă meciul de acasă cu Universitatea Cluj-Napoca, probabil cel mai bun al sezonului. Dăruire, concentrare, atitudine, angajament, un joc pe placul tuturor și o victorie, 2-0, cu o „dublă” Francisc Cristea, dătătoare de speranțe. Succesul a fost dublat de un 1-0 la Timișoara, cu Politehnica, cu gol Camara pe final de joc. Meci nu strălucit, dar unul bun, consistent, și cu un dram de noroc.

A venit însă un nou 0-1 în Copou, cu FC Buzău! Când consideram că echipa era în creștere, chiar și cu absențele provocate de accidentări, ne-am întors la nivelul etalat în disputa din etapa a II-a. Parcă de fapt s-a bătut pasul pe loc și nu am înaintat deloc!

Echipa însă a reacționat în cele două deplasări consecutive. 6-0 la Techirghiol, cu Unirea Constanța, și mai ales 3-2 cu Dunărea Călărași. Am deschis scorul, am fost conduși cu 2-1 la pauză, dar am întors rezultatul pe baza unui joc mulțumitor.

Echipa deci poate, are resurse, își poate propune parcă totuși ceva mai mult decât evitarea retrogradării și o reconstrucție ce ar putea apărea mai ușor o dată cu rezultatele pozitive.

Când iarăși credeam că s-a ajuns pe un drum bun, a venit Metaloglobus București în Copou și a câștigat cu 1-0! Enache nu s-a declarat chiar nemulțumit de joc, dar și-a pus demisia pe masă, adăugând, printre altele, că unii dintre jucătorii săi sunt prea alintați. Nu i-a fost acceptată, dar nici continuarea n-a fost una fericită!

Am tot repetat de la începutul campionatului că echipa mai găsește cumva drumul spre porțile adverse, dar că păcătuiește mult prea ușor pe faza defensivă, iar în deplasarea de la Miercurea Ciuc, cu Csikszereda, s-a umplut de penibil. Goluri primite ca la începători, lipsă de atitudine, de concentrare, de orice, pe faza de apărare! Lipsă de noroc în atac, unde putea înscrie de două ori la 0-0 și după fiecare dintre reușitele gazdelor! A marcat însă tot pe finalul unui 1-3 deja îngrijorător!

Sâmbătă a venit Viitorul Pandurii Tg. Jiu în Copou, cu antrenorul Eugen Trică la comandă. Nu s-a învățat nimic din meciul de la Miercurea Ciuc: gol primit în primele minute, cu centrare din corner și cap de la 7 metri, poziție centrală! 0-2 la pauză, cu gol încasat de portarul Popescu de la peste 30 metri, portar care i-a arătat executantului că va ieși pe centrare și parcă l-a provocat, răutăcioșii ar spune invitat, să-și încerce norocul direct pe poartă! Ceea ce a și făcut! Act secund cu echipa ieșeană mai activă, când a redus din diferență, dar a mai și primit un gol, în ultima partea a disputei, pierzând iar cu 1-3!

A fost a patra înfrângere în Copou din cele cinci meciuri susținute, amintind de partidele pierdute acasă în play-out-ul sezonului trecut, decisive pentru schimbarea eșalonului. S-a ajuns însă la trei înfrângeri consecutive, ultimele două cu câte trei goluri încasate, iar echipa pare prăbușită.

Enache a vorbit despre fisuri între jucători și a reamintit că este oricând gata să plece dacă se ajunge la concluzia că el este principalul vinovat. Nu a lăsat însă impresia că ar renunța la luptă, chiar dacă echipa pare ruptă! A precizat că așteaptă o discuție sinceră cu jucătorii săi, deși ei au tot „vorbit” în ultimele două etape!Cum spuneam la început, CSM Poli Iași este într-o situație delicată. Vorbeam de radiografie, dar prestațiile sale seamănă mai degrabă cu o electrocardiogramă nu tocmai ușor de descifrat. Nu e nevoie însă de prea mult fotbal pentru a ieși din impas, nivelul este scăzut în Liga 2, dar nici chiar atât de scăzut încât să poată rezista tratând apărarea fără pic de responsabilitate! Atacul nu este suficient de puternic încât să acopere toate neajunsurile din defensivă! Nu trebuie însă un cardiolog reputat pentru a descifra electrocardiograma, apărarea fiind o chestiune de voință până a vorbi despre știință…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *