Fotbaliştii de la CSM Politehnica Iaşi s-au reunit ieri la Stadionul „Emil Alexandrescu” pentru un antrenament bazat în principal pe alergări uşoare. Au fost prezenţi 22 de jucători pe care antrenorul Flavius Stoican s-a bazat în prima parte a campionatului: Kelava, Koşelev, Axinte, Târnovanu – portari, Bosoi, Taciuc (transferat de la Ştiinţa Miroslava), Ştefănescu, Danale, Cioinac, Sin, Cristea, Frăsinescu, Moldovan, Pedro, Mihalache, Chelaru, Jagodinskis, Kizito, Gavrilă (trecut şi pe la Dinamo, a semnat ieri un contract pe doi ani şi jumătate), Cisse, Bădic şi Panţîru – jucători de câmp). Au lipsit motivat Qaka (era aşteptat aseară) şi Jo (va ajunge abia astăzi, din Brazilia, din cauza decalării unor zboruri), dar şi Platini (probleme familiale) s-ar putea să scape de amenda de 250 de euro anunţată pentru întârzierea la reunire. Moisi (va fi împrumutat) şi Tiago au participat la antrenament, dar al doilea jucător menţionat, împreună cu Spătaru şi Vremea au negociat ieri rezilierea contractelor cu CSM Poli Iaşi, în timp ce astăzi vor fi purtate discuţii pentru prelungirea angajamentelor lui Mihalache, Sin, Cioinac şi Jagodinskis, angajamente care expiră în vară.

 

Citeşte şi: Platini vine direct în Antalya

 

Spătaru şi Vremea au fost de acord cu întreruperea colaborărilor, acelaşi lucru fiind aşteptat să se petreacă oficial luni şi în cazul lui Tiago.

Fundaşul dreapta V. Creţu (ACS Poli Timişoara) a refuzat oferta primită din partea formaţiei ieşene, aşa că dublura lui Bosoi va fi probabil spaniolul Adria Gallego (27 de ani – 1,84 metri înălţime), care vine din liga a treia spaniolă, de la Atletico Saguntino, fiind aşteptat să se prezinte în cantonamentul din Antalya.

 

Preşedintele Adrian Ambrosie aşteaptă un răspuns şi din partea lui Zaharia, iar în cazul în care jucătorul îşi va rezilia angajamentul cu Juventus Bucureşti probabil va lucra şi el sub comanda lui Flavius Stoican în Antalya.

Ne bazăm pe nucleul de jucători care a dus greul până acum. Nu suntem disperaţi după vreun jucător. Sper să continue şi Qaka. Ne dorim să-i aducem o dublură lui Bosoi. Ne aşteaptă patru finale, iar în aceste patru meciuri în care vom încerca să ne calificăm în play-off sper să avem parte de terenuri cât mai bune”, a declarat antrenorul Flavius Stoican. „Avem încredere în actualul lot de jucători. Kelava a spus că a efectuat recuperarea după accidentarea suferită la umăr, dar dacă nu va fi sută la sută refăcut va trebui să găsim şi un portar. Am primit sâmbătă o ofertă scrisă pentru Qaka din partea celor de la CS Universitatea Craiova, dar am respins-o (n.r. – se pare că oferta a fost de doar 300.000 de euro, în timp ce formaţia ieşeană aştepta 1.000.000 de euro). Am reuşit să plătim jumătate din salariul pe noiembrie şi avem asigurări că lucrurile vor reintra în normal privind finanţarea din partea Fundaţiei Sportului Ieşean. Fac un apel către conducerea Consiliului Judeţean să vină alături de echipă, deoarece fotbalul este al Iaşului”, a menţionat preşedintele Adrian Ambrosie.

Astăzi şi mâine este programată vizita medicală, CSM Poli urmând să plece miercuri în Antalya, unde va rămâne cantonată până pe 25 ianuarie, perioadă în care va susţine cinci meciuri amicale. Campionatul Ligii 1 se va relua pe 3 februarie, iar din retur au mai rămas patru meciuri de disputat. CSM Poli ocupă locul 8 în clasament, la patru puncte distanţă de locul 6, ultimul care asigură prezenţa în play-off. Dragoş GAŞPAR

 

 

Mi-a plăcut ambiţiosul proiect care mi-a fost prezentat la Iaşi. Am venit pentru Stoican, am mare încredere în el. Putem ajunge în play-off, programul ultimelor patru etape ne avantajează. Dacă începem cu o victorie în primul meci oficial al anului, la Voluntari, şi apoi luăm 3 puncte cu FC Botoşani eu cred ne vom putea atinge obiectivul”

Bogdan Gavrilă,

mijlocaş CSM Poli Iaşi

 

Mă bucur enorm că am ajuns la CSM Poli Iaşi. Vreau să debutez cât mai repede în Liga 1”

Alexandru Taciuc,

mijlocaş CSM Poli Iaşi

 

Trebuie să avem încredere că putem obţine patru victorii în cele patru etape rămase de jucat din retur”

Andrei Sin,

fundaş CSM Poli Iaşi

 

Sper să avem o serie bună de jocuri pentru a ne îndeplini obiectivul personal. Va fi greu să ajungem în play-off, dar dacă ne păstrăm nucleul de jucători şi omogenitatea echipei putem să ne autodepăşim”

Cosmin Frăsinescu,

fundaş CSM Poli Iaşi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *