Studenți și cadre didactice de la Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV) vor susține prelegeri pe teme de educație culinară, despre alimentație sănătoasă și sustenabilă în cadrul unui festival gastronomic, din Bucovina. De asemenea, pastele din carne „Meatatelli” și pasta-cremă vegană „FungiYo”, produsele studenților USV Iași care au fost premiate la concursul internațional ECOTROPHELIA, vor fi oferite spre degustare în cadrul festivalului organizat în apropiere de Câmpulung Moldovenesc, în localitatea Pojorâta.

Educație alimentară marca USV Iași la un festival culinar în Bucovina!

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 1 martie 2025, iar organizatorii și-au propus să ofere participanților preparate din bucătăria tradițională, invitați fiind și bucătari care vor găti pe loc preparate, folosind rețete și ingrediente locale, bunătăți alese, de la pâine de casă și bulz ciobănesc, la tocănițe aromate și deserturi ca la bunica. Noutatea evenimentului este reprezentată de atenția acordată educației culinare, în acest sens fiind invitați studenți ai USV Iași, deschiși la experimentarea unor rețete inovative cu ingrediente noi și aflați în căutarea soluțiilor sustenabile, pentru o alimentație sănătoasă.

Colaborarea dintre USV din Iași, prin Departamentul de Tehnologii Alimentare al Facultății de Agricultură, și organizatori are în prim-plan conceptul de educație culinară, bazat pe un „stil de viață sănătos și sustenabil”.

„Cunoștințele de nutriție și dietetică, cele de tehnologie alimentară ale studenților noștri pot oferi o perspectivă complexă și completă asupra educației alimentare, acoperind aspecte relevante, de la nutriție și sănătate, la gastronomie și sustenabilitate. Urmărim și încurajăm educația culinară menținând interesul crescut al studenților pentru responsabilitatea socială, aceștia fiind conștienți de impactul alimentației asupra mediului și sunt preocupați de promovarea unui sistem alimentar sustenabil”, a transmis conf. univ. dr. Marius Mihai Ciobanu, coordonatorul Departamentului de Tehnologii Alimentare al Facultății de Agricultură USV Iași.

Reamintim că ​atât „Meatatelli”, cât și pasta-cremă vegană „FungiYo” au reprezentat România, doi ani consecutiv, la ECOTROPHELIA, cea mai importantă competiție la nivel european din domeniul inovării alimentare.

Departamentul de Promovare – Comunicare USV Iași.

Foto: USV Iași.

Citiți și: Farizon Supervan completează flota utilitarelor electrice la Open Auto Center Iași!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *