Forța brută a fost la ea acasă la sfârșitul săptămânii trecute în Sala Polivalentă din Iași, unde Clubul Sportiv Flex Iași, într-un strâns parteneriat cu Primăria Iași și cu Federația Română de Powerlifting, a organizat Campionatele Naționale de powerlifting clasic pentru seniori, juniori I și II și Masters, atât la masculin, cât și la feminin.

Sportivii s-au declarat încântați de condițiile de concurs, cei care au găsit ceva timp liber au și vizitat zona centrală a Iașului și nu și-au ascuns uimirea de tot ce au văzut, au fost înregistrate și câteva recorduri naționale, aflate în curs de omologare, practic evenimentul a fost o reușită deplină, lipsindu-i doar un public ceva mai numeros care să însoțească și să răsplătească prin aplauze eforturile celor aflați în luptă cu greutățile.

„Principalul merit în organizarea competiției îl are președintele Federației Române de Powerlifting, Ovidiu Pănăzan, și echipa sa, care într-un timp record au amenajat podiumurile pentru concurs. Chiar și sportivi și antrenori au dat o mână de ajutor pentru a pune la punct infrastructura necesară. M-a surprins foarte plăcut eficiența de care au dat dovadă! Noi am încercat să ne achităm cât mai bine de sarcinile asumate, mulțumim Primăriei Iași pentru susținerea financiară pe care ne-a acordat-o, mulțumim conducerii Direcției Județene pentru Sport pentru că ne-a pus Sala Polivalentă la dispoziție! Ne-am bucurat de o participare peste așteptări, concurând la Iași 154 de sportivi! Mai mult, concursul a fost supervizat de Agenția Națională Antidoping (ANAD)”, ne-a declarat Florin Preduchin, președintele CS Flex Iași.

„Am avut foarte multe de învățat cu prilejul acestui Campionat Național organizat în premieră la Iași, concurs la care am remarcat prezența a foarte mulți tineri chiar și la categoriile de greutate mai mici, precum și prezența multor concurente la feminin. Aș vrea să mulțumesc firmelor «Prăjitoria de Cafea», «El Barin» și «Yescaffe» pentru contribuția consistentă pe care și-au adus-o! A fost o experiență interesantă, ne putem propune să organizăm competiții de și mai mare anvergură, precum un Campionat European și poate chiar un Campionat Mondial”, a menționat Radu Preduchin, vicepreședintele CS Flex Iași.

„A fost un concurs foarte bine organizat, în care au fost corectate cinci recorduri naționale pe care le vom omologa după ce vom primi rezultatele la testele efectuate de reprezentanții ANAD. Le mulțumesc celor de la CS Flex Iași, și în special domnului Florin Preduchin, datorită căruia am ținut să organizăm acest Campionat Național la Iași, pentru că au reușit să facă tot ce le-am solicitat! Toată stima noastră pentru ce au reușit să facă la acest eveniment!”, ne-a declarat Ovidiu Pănăzan, președintele Federației Române de Powerlifting, pe al cărei site oficial puteți găsi rezultatele complete ale atractivei competiții organizate în premieră la Iași!

Citiți și: Ce nu prea se spune despre mașinile autonome! Vor fi practic „imposibile” fără o „atingere” umană utilă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *