Arbitrii internaționali ieșeni Vlad Ciobanu și Bogdan Hanceariuc au fost delegați de UEFA în preliminariile Campionatului Mondial din 2024 la meciul dintre Norvegia și Serbia. Partida se va disputa la Oslo, miercuri, 5 octombrie, de la ora 18:00. Echipa de arbitri va fi completată de piteșteanul Liviu Chița, observator pentru arbitri fiind francezul Romuald Burgois.

Reprezentativele calificate în faza principală preliminariilor au fost împărțite în douăsprezece grupe de câte 3 echipe. Jocul Norvegia – Serbia este primul din Grupa 9, din care mai face parte și Franța, aceasta fiind una din cele mai echilibrate grupe.

Cea mai titrată echipă a Grupei 9 este Serbia, locul 6 în clasamentul coeficienților europeni și participantă la șase ediții ale Campionatului European, cea mai bună clasare fiind locul 4, în 2016, când competiția europeană a fost organizată chiar de sârbi. De asemenea, naționala Serbiei a participat și la Campionatele Mondiale organizate în Thailanda (2012) și Lituania (2021).  

Echipele Franței și Norvegiei ocupă locurile 21, respectiv 30 în clasamentul european al naționalelor de fotbal în sală.

Menționăm că și echipa României va juca în această etapă, fiind repartizată în Grupa 8, alături de Finlanda și Danemarca. În faza următoare a competiției, runda de elită, se califică câștigătoarele celor douăsprezece grupe și cele mai bune patru echipe clasate pe poziția a doua a clasamentului din fiecare grupă.

Vlad Ciobanu și Bogdan Hanceariuc sunt arbitri internaționali de fotbal în sală din 2017, respectiv 2019.

Citiți și: Ce nu prea se spune despre mașinile autonome! Vor fi practic „imposibile” fără o „atingere” umană utilă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *