Trupa lui Claudiu Niculescu a câștigat sâmbătă cu 2-0 (0-0) în fața celor de la Minaur Baia Mare, meci din etapa a VIII-a a Ligii 2 de fotbal. Niculescu a schimbat sistemul de joc, 4-3-3 din 4-2-3-1, dând un mai mare credit atacului. A lipsit Vașvari, încă nerefăcut complet, bulgarul Karachanakov nici n-a prins lotul, Harrison a fost înlocuit în prima repriză pe motive medicale, dar nici nu arătase mare lucru, Plokhotniuk a intrat din nou foarte bine, însă cel mai important este că au apărut ocaziile clare de gol, doar ghinionul împiedicând deschierea scorului încă din prima repriză!

CSM Politehnica Iași a dominat clar primul act al jocului cu Minaur, dar ocaziile clare de gol la poarta adversă au apărut greu pentru că mingea era dusă în flancuri, de unde fundașii laterali s-au luat parcă la întrecere în a lansa mingi spre careul advers. Ciaun a centrat de pe stânga în prima jumătate de oră cât pentru toate meciurile precedente la un loc și a câștigat „disputa” cu Martac, „lansatorul” de pe dreapta. Mingi însă fără adresă, iar apărarea adversă, așezată pe două linii, a respins totul fără prea mare efort.

În ultimul sfert de oră al reprizei, CSM Politehnica Iași s-a hotărât să pună mingea jos, pofta de joc manifestată de Roman fiind molipsitoare. Talentatului inter în noul sistem i-a lipsit doar golul pe care l-ar fi meritat din plin atât el, cât și echipa. A ratat însă din mijlocul careului, a izbit transversala, a mai ratat și Plămadă, cu o reluare cu stângul, din cădere, peste transversală, a mai irosit o bună situație și Hlistei, care s-a zbătut cam în gol.

În plină însă perioadă de sufocare a echipei adverse, CSM Politehnica a fost surprinsă în defensivă, pentru că Martac, care a depus, ca și Ciaun, un efort considerabil, a fost depășit în viteză deoarece și-a dus mâinile la spate mai devreme decât s-ar fi cuvenit. Mingea care a trecut de el a ajuns în mijlocul careului ieșean, de unde Ciocan, mult prea nebăgat în seamă, ba chiar în imediata sa apropiere se mai afla un coechipier, a reluat peste transversală, semn că apărarea condusă de Tincu poate fi prea ușor surprinsă!

Plokhotniuk deja intrase în locul lui Harrison, dar apariția lui Hunte în locul lui Hlistei imediat după pauză a dat un și mai mare dinamism acțiunilor ieșene. Presiunea era tot mai accentuată, iar Plămadă tot mai aproape de gol, dar și de poarta pe care n-a nimerit-o cu capul în minutul 51! Argentinianul Marchioni, probabil la cel mai bun joc al său sub culorile ieșene plasat în fața liniei de patru fundași și încadrat de interii Roman și Del Priore, a recuperat o minge în propria jumătate și l-a lansat perfect pe Hunte, olandezul a intrat decis în careu, dar, prea sigur pe el, a finalizat mult prea relaxat singur cu portarul advers, iar mingea s-a dus pe lângă poartă!

Bujor l-a înlocuit pe Anton pe extrema dreaptă, dar a greșit mult în acest meci, Roman și-a mai trecut în cont un șut pe poartă și a fost înlocuit cu Cristea în minutul 67, atunci când Ciaun, probabil epuizat, a fost schimbat cu Ștefanovici. Intrarea lui Cristea a fost justificată, dar poate era cazul să-l fi înlocuit pe Del Priore și Roman mutat pe stânga pentru că poate juca lejer în orice zonă a terenului. Cristea a avut nevoie de doar câteva minute pentru o centrare perfectă din corner, iar Plămadă s-a înălțat propulsat parcă de un resort invizibil și a deschis scorul la a treia sa oportunitate în acest meci! A trimis imparabil cu capul, efortul formației ieșene fiind răsplătit abia în minutul 70!

Nemaiavând ce apăra, Minaur a ieșit la atac fără să-i pese prea tare că va mai primi vreun gol. Knoflach a respins în corner un șut al lui Donca, de la 22 de metri, dar dominarea maramureșeană a fost una care nu s-ar fi putut concretiza vreodată dacă defensiva ieșeană ar fi fost ceva mai sigură. Martac n-a putut împiedica a doua centrare ce putea conta cu adevărat, iar Stanciu a ajuns mai repede decât Ștefanovici la întâlnirea cu balonul, dar a trimis, cu capul, de la 8 metri, pe lângă poartă!

Ar fi fost însă o egalare nemeritată, care ar fi survenit pentru că trupa lui Niculescu și-a cam bătut joc de ocaziile create, dar și pentru că dacă tot a făcut un pas înapoi măcar să-l fi făcut cu mai multă responsabilitate și să țină mingea departe de careul lui Knoflach. Del Priore și-a justificat în ultimul minut prezența pe teren, el opunându-se unui șut din afara careului, recuperând balonul și oferindu-i o pasă simplă lui Plokhotniuk, care, pornit din propria jumătate, n-a mai putut fi ajuns și după ce a intrat în careu l-a executat pe portarul advers pentru un 2-0 mult mai apropiat de raportul de forțe de pe teren, rezultat care oferă un plus de liniște pentru pregătirea jocului din deplasare cu Ripensia Timișoara!

Citiți și: Ce nu prea se spune despre mașinile autonome! Vor fi practic „imposibile” fără o „atingere” umană utilă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *