Două dintre formațiile CS Politehnica Iași au susținut duminică meciuri în deplasare, ambele în compania unor grupări incomode, în fața cărora pierduseră la ultimele apariții. De data aceasta și-au impus cu multă autoritate punctele de vedere, semn că s-au prezentat la aceste jocuri cu temele foarte bine făcute!

„Meci aproape perfect”!

Rugbiștii de la CS POLITEHNICA IAȘI, pregătiți de antrenorii Cosmin Rațiu, Mihai Stuparu și Ioan Iftode, au intrat în arenă la ora 11:00 și au dispus cu 38-7 (12-0) de Grivița București, în contul etapei a IV-a. Și-au păstrat locul al patrulea în Play-Out-ul Ligii Naționale de Rugby printr-un al doilea succes consecutiv și și-au luat o binemeritată revanșă pentru neașteptata înfrângere suferită, tot la București, în faza grupelor, cu 10-17.

Partida a fost controlată de formația ieșeană de la un capăt la celălalt, formație ai cărei jucători parcă au uitat de greșelile individuale ce i-au costat mult în actualul sezon. De data aceasta au fost parcă mai responsabili ca niciodată și au înscris șase eseuri, prin Nicuță, Matveev Tei, Arariței, Husdup și Michiduță,  patru din ele fiind transformate de Michiduță (3 transformări) și Husdup (una).

CSM Politehnica Iași a evoluat în următoarea componență: Dorogan, Tei, Platon – Vasilache, Fânariu – Baboiu, Arariței, Giușcă (astăzi a împlinit 38 de ani) – Vaman (căpitan), Husdup (n.r. – astăzi a împlinit 19 ani și a fost desemnat „Omul meciului”) – Nicuță, Curcan, Neagu, Matveev – Michiduță (au mai evoluat Matei, David, Bădălicescu, Bișoc, Holbocianu, Ilie, Bălan și Deliu).

„Băieții au reușit un meci aproape perfect. Principalul nostru atu a fost disciplina, au cam început să înțeleagă că fără disciplină nu se poate. Vaman a intrat ușor accidentat și n-a mai putut continua după pauză, în locul său a trecut Husdup, Michiduță a jucat uvertură, Deliu a intrat în centru, Neagu a trecut aripă, iar Matveev – fundaș. Suntem foarte mulțumiți de cum a arătat echipa în acest joc”, a declarat Cosmin Rațiu pe pagina oficială a grupării ieșene pe Facebook.

Meciul cu Grivița a fost o repetiție foarte utilă pentru etapa viitoare, când Stadionul „Tepro” va fi vizitat sâmbătă, de la ora 11:00, în contul etapei a V-a, de Universitatea Cluj-Napoca, grupare considerată ca principală favorită la câștigarea Play-Out-ului. După acest meci, campionatul Ligii Naționale de Rugby va lua o nouă pauză, până la începutul lunii viitoare, însă pe 16 octombrie CS Politehnica Iași va susține la Nisporeni un meci amical în compania reprezentativei Republicii Moldova.

Succes concludent al handbaliștilor la Piatra Neamț!

Handbaliștii de la CS Politehnica Iași, pregătiți de antrenorul Florin Spiridon, au jucat de la ora 12:00, la Piatra Neamț, cu formația locală AS HC Pietricica Neamț, în cadrul etapei a III-a a Seriei A a Diviziei A. Ei au efectuat deplasarea în ziua jocului, dar n-au putut conta pe Alexandru Ciobanu, cel mai bun handbalist de pe teren la sfârșitul săptămânii trecute, la spectaculoasa victorie cu 34-26 obținută în fața gălățenilor de la CSU.

La meciul de la Piatra Neamț a debutat sub culorile formației ieșene extrema stângă Alexandru Juverdianu (30 de ani), iar Politehnica a controlat ostilitățile în mare parte din prima repriză, dar Pietricica a fost totuși cea care a mers la vestiare în avantaj (15-14). Câteva reglaje efectuate la pauză de Spiridon au adus pe teren o echipă care a jucat exact ce trebuia și care a obținut un succes fără dubii, prilej cu care Lătescu a fost cel mai bun marcator, dovedind că se poate conta pe el și în faza de atac, acolo unde concurența se anunță din ce în ce mai intensă.

Politehnica a înscris din nou 34 de goluri, primind doar 25, reușitele fiind semnate de Lătescu (9), Nivard (7), Moroșanu (5), Drenceanu (4), Juverdianu (4), Ghiga (3) și Folescu (două). În poartă au fost folosiți Ionică, Păun și Gârtan, iar în câmp au mai evoluat Mocanu și Dimofte.

„A fost un meci bun pentru noi în a doua repriză. Am condus și în primul act până am început să abuzăm de rezolvări individuale. Băieții s-au liniștit la vestiar, au înțeles ce au de făcut în partea secundă a meciului și am câștigat detașat”, a precizat Florin Spiridon pentru pagina oficială a clubului ieșean.

Etapa viitoare, a IV-a, CS Politehnica Iași se va confrunta joi, de la ora 17:00, în Sala Polivalentă, cu CSM Vaslui DivA.

Citiți și: Ce nu prea se spune despre mașinile autonome! Vor fi practic „imposibile” fără o „atingere” umană utilă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *