Facultatea de Educație Fizică și Sport (FEFS) din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) Iași este partener în proiectul Erasmus „Sports+For Social Change” (S4SC), care a obținut recent o finanțare de 60.000 de euro. Proiectul S4SC își propune să ajute tinerii să realizeze activități sportive în mod constant și să promoveze modelul sportivilor de elită prin activitățile ce urmează a fi organizate.

„Finanțarea acestei propuneri de proiect este extrem de importantă în acest context: incluziunea persoanelor aflate în situații dificile prin intermediul activităților sportive, generatoare de energie constructivă și cooperare, empatie și coordonare a acțiunilor, asumarea responsabilităților și leadership cu raportare la modele, vine să completeze sincope determinate de promovarea valorilor false. Modelele pozitive din sport, imaginea unor oameni puternici și disciplinați în a crea emulație este o condiție sine qua-non a unei societăți dezvoltate”, a precizat prof. univ. dr. Beatrice Aurelia Abălașei, decanul FEFS Iași.

Unul dintre obiectivele principale ale proiectului S4SC este acela de face sportul accesibil tuturor, indiferent de mediul de proveniență sau reședință. Participanții la proiect vor primi informații practice solide și vor dobândi abilități de a practica activități sportive de loisir. Obiectivele proiectului mai includ evidențierea valorilor sociale ale Europei prin intermediul sportului și practicarea lui și crearea unui ghid pentru cea mai bună incluziune și educație a persoanelor dezavantajate din punct de vedere social, economic și geografic.

„În ultima perioadă, mulți copii și tineri își petrec timpul cu jocuri virtuale la calculator sau folosind jucării care nu dezvoltă creativitatea, iar sportul îi poate ajuta să socializeze și să fie mai sănătoși. Egalitatea de oportunități fizice, recreative și incluziune socială pentru tinerii care trăiesc în zonele rurale, defavorizate, constituie ideea de bază a acestui proiect”, a menționat lect. univ. dr. Alexandru Rareș Puni, coordonatorul proiectului în cadrul FEFS.

Facultatea de Educație Fizică și Sport a UAIC implementează proiectul „Sports+For Social Change” (S4SC) împreună cu Universitatea Sorgun Genclik Dernegi (instituție coordonatoare) din Turcia, Fundation Universitaria San Antonio din Spania și Ginasio Clube Portugues din Portugalia. Durata de implementare este de douăsprezece luni.

Din echipa proiectului S4SC la nivelul Facultății de Educație Fizică și Sport a UAIC mai fac parte asist. univ. drd. Anca-Raluca Tanasă și asist. univ. drd. Vlad Alexandru Muntianu, ce vor îndeplini rolul de traineri.

Citiți și: Două modele coreene pe un podium electric! Kia EV6 este „Mașina Anului” 2022 în Europa!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *