Formațiile masculine de handbal și de baschet ale CS Politehnica Iași intră la acest sfârșit de săptămână în fazele secunde ale campionatelor pe care până acum le-au traversat cu suficient succes. Cu mici sincope, ele au ocupat fotoliile rezervate liderului în grupele în care au fost repartizate, iar acum se află în fața unor noi provocări, așa că suporterii ieșeni vor avea parte în Sala Polivalentă de meciuri și spectacole sportive tot mai atractive!

Baschetbaliștii de la CS Politehnica Iași, pregătiți de antrenorul Gabriel Clapon, se vor confrunta sâmbătă, de la ora 17:00, cu CS Vâlcea, în prima etapă a grupei valorice 1-8 (primele patru clasate din cele două grupe) a Ligii I, adică în faza a II-a a campionatului. Ei au încheiat Grupa B pe locul al treilea după ce au condus-o mare parte din timp, în timp ce adversara sa de sâmbătă s-a situat pe poziția a doua în cealaltă grupă, A. Mai mult, gruparea vâlceană, cu doi americani în componență, nu și-a ascuns obiectivul de a schimba eșalonul în turneul final la care se vor califica primele patru clasate cu drept de promovare la finalul fazei a II-a a Ligii I.

Formația ieșeană și-a propus să ajungă la turneul final, unde pentru cele patru locuri vor lupta șase grupări, deoarece în competiție participă și două formații „satelit”, care n-au drept de promovare. Primele două clasate din Grupa A, CSM Corona Brașov și CS Vâlcea, par a fi principalele favorite, așa că Politehnica ar lupta cu Agronomia București, Universitatea Craiova (venite din Grupa B) și Universitatea Cluj-Napoca (Grupa A) pentru celelalte două locuri.

„Ne așteaptă un cu totul alt campionat. Va fi presiune la fiecare meci. Ne propunem să ajungem la turneul final de promovare, obiectivul nostru în acest al doilea sezon de la reînființarea echipei fiind clasarea pe unul din locurile 1-6. Dacă vom putea promova nu ne vom da deloc înapoi, mai ales că nu vom fi obligați să participăm în Liga Națională, ci vom putea alege dacă ne înscriem sau nu. Până atunci însă ne concentrăm pe fiecare joc în parte și sper să avem toți jucătorii valizi la partida de sâmbătă”, a declarat Gabriel Clapon pe pagina de Facebook a grupării ieșene.

Handbaliștii de la CS Politehnica Iași, pregătiți de antrenorul Florin Spiridon, vor debuta în Play-Off-ul promovare al Diviziei A duminică, de la ora 14:00, în compania formației CSM Sighișoara. Echipa ieșeană este singura din Seria A care s-a încumetat să participe în competiția ce adună primele clasate din cele patru serii, însă startul Play-Off-ului Promovare o găsește cu infirmeria plină.

Șapte handbaliști se confruntă cu probleme de ordin medical, iar orice jucător recuperat în timp util va reprezenta un câștig pentru Spiridon.

„Așa mulți jucători indisponibili n-am avut niciodată! Sper să reușim să mai recuperăm din ei până la ora meciului. Am însă toată încrederea în băieții care vor intra pe teren că vor face un meci mare pentru a putea începe cu dreptul play-off-ul. Ne vor lipsi mulți jucători, dar vom avea lângă noi minunații noștri spectatori, pe care îi așteptăm în număr cât mai mare în tribune”, ne-a declarat Florin Spiridon.

Handbalistele de la CSM Iași 2020, pregătite de antrenorii Daniel Bura și Macrina Tomuleac, au șapte victorii consecutive în Seria B a Diviziei A și privesc de pe locul 3 (24 puncte) cu încredere spre play-off-ul ce va avea alt sistem de desfășurare decât în campionatul masculin. Până atunci, însă, sâmbătă va evolua, în deplasare, cu Centrul Național de Excelență Sf. Gheorghe, ocupanta locului secund, cu 30 de puncte în cont.

Citiți și: Dacia deschide comenzile pentru prima ediție de colecție Duster – „Mat Edition”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *