Trupa lui Claudiu Niculescu a părăsit Iașul după antrenamentul de joi, desfășurat dimineață, pentru că sâmbătă, de la ora 11:00, se va confrunta la Timișoara, cu formația locală Ripensia (locul 18, cu 5 puncte), într-un joc din cadrul etapei a IX-a a Ligii 2 de fotbal. Chiar înainte de plecare a fost organizată o conferință de presă care a durat mai puțin ca o repriză de rugby VII și la care alături de antrenor a participat mijlocașul Alin Roman, „inter” în noul sistem, 4-3-3, pe care Niculescu l-a adoptat începând cu etapa trecută în loc de 4-2-3-1.

Claudiu Niculescu a avut, ca de obicei, un discurs politicos referitor la formația adversă, dar a părut ceva mai decis în privința propriei echipe.

„La prima vedere părem favoriți, dar destul de des apar și surprize. Noi trebuie să ne prezentăm la meci foarte concentrați, foarte determinați pentru a cuceri toate cele trei puncte. Ripensia are câțiva jucători care evoluează de ceva vreme împreună, au un atacant cunoscut, Gavra, dar noi trebuie să ne gândim că nu merge cu jumătăți de măsură. Trebuie să luăm o opțiune serioasă pentru calificarea în play-out încă din acest an. Nu trebuie să ne mulțumim cu puțin, vor veni meciuri pe terenuri grele, așadar sâmbătă avem nevoie de toate cele trei puncte”, a declarat Niculescu.

Este a treia variantă a antrenorului de la CSM Politehnica (locul 2, cu 17 puncte, la un punct de liderul Oțelul) în privința play-off-ului în care vor ajunge primele șase clasate la finalul celor 19 etape din prima fază a campionatului. Prima a fost că trebuie obținută calificarea încă din acest an, apoi a lăsat-o pe seama celor trei etape de la începutul lui 2023, pentru ca acum să revină cumva la prima printr-o „opțiune serioasă încă din acest an”. Evident, Niculescu își dorește să califice echipa cât mai devreme cu putință.

„Trebuie să dăm totul, suntem Politehnica Iași! Este foarte important să ne întoarcem cu o victorie. Am câștigat toate meciurile de acasă, vrem să continuăm în același ritm, dar punctele din deplasare sunt cele care ne vor ajuta să ne rupem de pluton. Avem puterea necesară să facem asta, sunt convins că jucătorii au înțeles mesajele mele. Îmi doresc din tot sufletul cele trei puncte”.

Vașvari nu va face parte din lot, așa că revenirea sa a fost amânată pentru meciul din runda a X-a, acasă, cu Metaloglobus (sâmbătă, 15 octombrie, de la ora 11:00), iar alte probleme medicale deosebite nu sunt.

Mijlocașul Alin Roman a început bine sezonul, a urmat o scădere de formă, dar etapa trecută, la acel 2-0 cu Minaur Baia Mare, a manifestat multă poftă de joc.

„Am revăzut meciul cu Minaur și pot spune că am reușit un meci bun ca echipă. Mergem după trei puncte la Timișoara. Nu va fi ușor, dar am analizat foarte bine jocul adversarilor și suntem încrezători că vom câștiga”, a declarat Alin Roman.

Noutăți în staff-ul tehnic

Gruparea ieșeană a anunțat că antrenorul secund al Mugurel Cornățeanu a fost numit coordonator tehnic al grupelor de elită ale Academiei CSM Politehnica Iași. Pe lângă atribuțiile pe care le are la echipa mare, el va colabora cu antrenorii grupelor respective și va conduce ședințe de individualizare cu juniorii. Odată cu trasarea noilor sarcini secundului Mugurel Cornățeanu, conducerea Politehnicii a decis și cooptarea unui analist video în staff-ul tehnic la seniori. Acesta este Viorel Ferfelea, fost fotbalist la Sportul Studențesc și ASA Tg. Mureș, printre altele. Viorel Ferfelea a antrenat, până săptămâna trecută, formația de liga a treia Gloria Băneasa, iar în sezonul precedent a colaborat cu principalul Claudiu Niculescu la Concordia Chiajna. Este născut pe 26 aprilie 1985 și deține Licența A UEFA.

„Pentru că Mugur Cornățeanu va trebui să se împartă între seniori și juniori, am decis cooptarea lui Viorel Ferfelea în staff-ul echipei mari și sunt sigur că se va acomoda foarte repede, mai ales că a mai lucrat cu principalul Claudiu Niculescu”, a declarat Florin Briaur, managerul executiv al clubului din Copou.

Citiți și Prim contact cu Mazda CX-60: Pretenții justificate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *