După șaisprezece ani, Iașul a câștigat din nou Liga a IV-a a județului și își propune să promoveze în al treilea eșalon fotbalistic autohton. ACS USV Iași, formație pregătită de antrenorul-jucător Eduard Sandu, a triumfat în cursa umăr la umăr purtată până la ultimul fluier cu CSM Pașcani și se va confrunta duminică, de la ora 18:00, în deplasare, cu ACS Pro Sport Vârfu Câmpului, câștigătoarea detașată a Ligii a IV-a din județul Botoșani, în manșa-tur a barajului de promovare în Liga a III-a la fotbal.

Fotbaliștii de la ACS USV Iași n-au prea avut timp să savureze succesul repurtat duminică, după ultima etapă a Ligii a IV-a a județului Iași! Abia atunci au fost siguri că ei vor reprezenta județul Iași la barajul de promovare, unde de săptămâni buni era cunoscută adversara lor, campioana Botoșaniului, ACS Pro Sport Vârfu Câmpului, cea care duminică va găzdui manșa-tur, returul fiind programat pe 23 iunie, la Iași.

Gruparea ieșeană n-a modificat radical programul de pregătire pentru dubla manșă de baraj, dar insistă mult pe concentrarea jucătorilor, bazându-se pe experiența multora dintre fotbaliștii săi, precum și pe inerenta dorință de afirmare a tinerilor care abia așteaptă să facă pasul spre nivelul următor. În premieră, însă, ținând cont de distanța mare până la Vârfu Câmpului (peste 150 kilometri), dar și de importanța disputei, deplasarea va fi efectuată cu o zi înainte de joc.

„Suntem pregătiți, ne așteptăm la un meci echilibrat. Va fi important cum se va prezenta terenul, știm că are dimensiuni mai mici decât suntem noi obișnuiți. Sunt convins că ne vom adapta la condițiile de joc și că vom obține un rezultat bun. Ne dorim să reușim un joc solid, pentru ca adversarii să simtă că suntem o echipă puternică”, ne-a declarat Eduard Sandu.

Lotul pe care ACS USV Iași se va baza pentru jocul de duminică este următorul: Cosmin Anton, Teodor Cotea – portari, Adrian Ilie, Andrei Sărițeanu, Dănuț Tăcuțanu, Sergiu Matei, Denis Șerban, Andrei Onofrei, Denis Apreutesei, Ionuț Furtună, Alexandru Marin, Alexandru Izmană, Răzvan Danciu, Dumitru Șova, Ștefan Cuibuș, Robert Tânăru, Codrin Safta, Tudor Plop, Mario Turcu, Tudor Cucoș, Eduard Sandu și Ionuț Chiriac – jucători de câmp.

De la formația gazdă se disting Clement Pălimaru și Adrian Cososchi, trecuți pe la Politehnica Iași, Pălimaru fiind împreună cu Tincu liderii formației de juniori de la Noua Generație Iași, pregătită de antrenorul Nucu Antohi, precum și Ciprian Orășanu și Cosmin Matei.

14 ani de când Iașul nu mai are echipă în Liga a III-a!

Ultima oară când o echipă din Iași câștiga Liga a IV-a se petrecea în 2008, când Iris Iași, formație pregătită de antrenorii Corneliu Costăchescu și Adrian Cotan, reedita succesul din 2007. Iris n-a reușit să promoveze, dar nici să-și continue activitatea, iar Cotan a plecat împreună cu nucleul echipei la Rapid Dumești, grupare care a câștigat șase ediții consecutive ale campionatului Ligii a IV-a, ultima oară în 2014. De două ori a și promovat în Liga a III-a, dar n-a și participat, iar în 2012 a mers în locul ei cu succes la barajul de promovare Știința Miroslava!

Supremația Ligii a IV-a a rămas așadar din 2008 în afara Iașului, remarcându-se în afara Dumeștiului formații ca Moldova Cristești și Unirea Mircești (cu câte două campionate câștigate), dar și Siretul Lespezi, care în 2016 a câștigat barajul, însă n-a participat! Mai mult, Victoria Lețcani (2018) și Unirea Mircești (2019) nici nu s-au prezentat deoarece nu aveau certificat de identitate sportivă (CIS)!

Ultimul an în care Iașul a avut formație în Liga a III-a a fost 2010, când Politehnica Iași 2 ocupa locul al patrulea din șaptesprezece grupări ale Seriei I. Din următorul sezon a apărut CSM Pașcani (care în 2014, sub numele Kosarom, câștiga sezonul regulat, dar s-a împotmolit în play-off), iar din 2012 – Știința Miroslava, care a lipsit doar sezonul 2017/2018, pe care l-a petrecut în Liga 2! Din 2022, când CSM Pașcani a retrogradat, județul Iași a rămas doar cu Știința Miroslava în Liga a III-a!

ACS USV Iași și-a câștigat dreptul de a reprezenta din nou Iașul la barajul de promovare în Liga a III-a și are misiunea de a readuce Iașul în Liga a III-a, acolo unde lipsește de paisprezece ani, și poate chiar de a reînnoda misiunea echipei a doua a formației din prima ligă, Poli Iași!

Citiți și Test Autoplay: Noul Dacia Duster HEV 140 – Prieten drag, plin de surprize plăcute!

1 thought on “Iașul așteaptă de 16 ani să fie reprezentat la barajul de promovare în Liga a III-a! ACS USV Iași susține duminică manșa-tur cu campioana Botoșaniului!

  1. Bună seara , ori nu sunteți informat ori nu vreti sa scrieți dar usv e Flacara Etbiceni echipa ce a fost la baraj acum 2 ani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *