Am tot auzit de vreun an numai lucruri bune despre pizzeria Zano, din T17. N-are parcare la intrare, nu este nici cel mai comod loc din Iași pentru a găsi un loc în care să-ți lași mașina. Poate acesta să fi fost principalul motiv pentru care încă n-am ajuns acolo. Am încercat însă să intru duminică, dar când m-am apropiat am zărit vreo zece oameni în fața intrării, așezați de-o parte și de cealaltă a ușii. Nu erau fumători, ci așteptau să se elibereze vreo masă! Toate erau ocupate, e drept, la ora prânzului, când de regulă greu găsești vreun loc liber prin restaurantele bune, dar, la fel de drept, nu e totuși o zonă de promenadă ca să atragă din noianul de plimbăreți. Poate doar câțiva, dar mai degrabă cei mai mulți nu erau acolo din întâmplare, ci chiar au vrut să vină la Zano! De regulă nu mă uit dincolo de ferestre, dar am vrut să văd cât de plin era și m-a bucurat să zăresc oameni zâmbitori, care chiar se simțeau bine împreună la masă!

Următoarea tentativă de a ajunge la Zano va fi probabil în cursul săptămânii, dar până atunci am aflat că vineri a fost prezentat trofeul primit în urmă cu o lună la Madrid, atunci când pizzeria ieșeană s-a clasat în ierarhia stabilită de „50 Top Pizza”, pe locul 49 în Europa, fiind singura din România situată printre primele cincizeci! La doar un an și jumătate de la deschidere, pizzeria ieșeană Zano a obținut o recunoaștere la nivel european, viziunea, strategia și curajul de a face lucrurile într-un mod autentic, până în cele mai mici detalii, fiind principalele atuuri.

Rețeta succesului

După ce și-a terminat studiile în psihologie, în Mare Britanie, ieșeanul Alex Gafițianu a decis să înceapă o carieră de antreprenor în Horeca. În călătoriile sale, a vizitat locuri și a întâlnit oameni care l-au inspirat în ceea ce privește direcția pe care urma să o abordeze. Astfel, pizza a fost una dintre principalele opțiuni. Odată stabilită direcția, a ales să se consulte cu cei mai buni și a contactat aproape o sută de pizzaiolo – echivalenți ai chef-ilor, dar specializați în pizza. Dintre puținii cu care a reușit să se întâlnească, a avansat în discuții cu trei, iar, în cele din urmă, a decis să pornească la drum cu Giovanni Santarpia, din Florența, cotat numărul 61 în lume și 29 în Italia.

Împreună au construit meniul pizzeriei Zano, bazat pe rețetele tradiționale, dar și inovatoare, în care Santarpia aduce constant combinații surprinzătoare și pline de gust. Studiile în psihologie ale lui Alex l-au ajutat să definească un cadru care să faciliteze petrecerea unor momente plăcute și crearea unor experiențe memorabile pentru iubitorii de pizza, Zano fiind declarat un loc dedicat socializării.

Giovanni Santarpia a remarcat de la început la Zano o echipă unită, harnică și dornică să facă lucruri de calitate, care să contribuie la crearea unor momente memorabile pentru cei care îi trec pragul. Totodată, a împărtășit din experiența și cunoștințele lui, inspirându-i pe cei din echipa Zano să păstreze ingredientele obligatorii pentru o pizza de calitate și să respecte cu strictețe rețetele, pentru ca savoarea să rămână mereu aceeași.

Cei care vor să se bucure de toate acestea sunt așteptați la Zano, în Iași, pe Bulevardul Tudor Vladimirescu, în T17. N-ar strica însă deloc o rezervare, eu probabil așa voi face, chiar dacă voi ajunge în cursul săptămânii!

Citiți și Test Autoplay: Noul Dacia Duster HEV 140 – Prieten drag, plin de surprize plăcute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *