Clasamentul WTA dat publicității marți reprezintă un nou prilej de bucurie pentru ieșeanca Ilinca Amariei (20 de ani), dar nu neapărat pentru că înregistrează din nou cea mai bună clasare din carieră, ci pentru că a mai stabilit o premieră.

Ilinca Amariei parcurge probabil cea mai bună perioadă a carierei sale, aflându-se acum la a patra săptămână la rând de când joacă în Grecia, la Heraklion, turnee ITF de 15.000 de dolari, iar rezultatele sunt care mai de care mai bune. Grație performanțelor obținute, Ilinca a înregistrat un salt de 39 de locuri, până pe poziția 619 WTA la simplu (53 de puncte) și 591 la dublu, progresul precedent la simplu fiind de pe locul 687 până pe 658.

Așadar, în doar două săptămâni, Ilinca a urcat de pe 687 până pe 619 și pare doar o chestiune de timp până va intra în primele 600 de jucătoare ale lumii, dar trebuie precizat că în urmă cu numai un an nu o găseam nici în primele 1.400!

Spuneam însă că ieșeanca încoronată campioană națională în 2020 la Iași, la Campionatele Naționale Under 18, competiție ce a precedat ediția inaugurală „Concord Iași Open”, turneu cu statut ATP Challenger 100, a mai stabilit o premieră, nemaiavând în fața sa vreo altă jucătoare româncă mai tânără! Următoarea ca vârstă, superioară, în ierarhia WTA este o altă ieșeancă, Andreea Prisăcariu, care la 22 de ani ocupă locul 407, cu 119 puncte.

„Un loc mai bun în clasament îți oferă posibilitatea de a juca pe tabloul principal la competiții sau din poziția de favorită și din această perspectivă clasamentul are relevanță pentru mine. Sunt într-adevăr la cea mai bună clasare a mea de până acum, fapt care îmi dă încredere și evident că mă și bucură. Eu și echipa mea am avut ca obiectiv al anului 2022 să ajung pe locul 600 WTA și sunt aproape de atingerea acestui obiectiv. Sunt însă conștientă că trebuie să muncesc în continuare, să mă pregătesc, să am încredere și răbdare, iar rezultatele vor veni”, ne-a declarat Ilinca Amariei.

Clasate sub Ilinca în ierarhia mondială întâlnim destule jucătoare care au evoluat la Baza Ciric în 2020. Învinsa sa de atunci din finală, Anca Todoni (18 ani), selecționată pentru meciul de la sfârșitul săptămânii, programat la Oradea, cu Ungaria, în play-off-ul BJK Cup, ocupă săptămâna aceasta locul 893 WTA, grație unui salt de 241 de locuri pentru că a câștigat un turneu W15. Lavinia Tănăsie (18 ani), sfertfinalistă la Iași, este pe locul 650, iar Simona Ogescu (20 de ani), favorita nr. 1 atunci la Under 18, ocupă poziția 901.

Menționăm că Ilinca Amariei a jucat săptămâna trecută în semifinale la simplu la Heraklion și a cucerit trofeul la dublu, alături de Elena Korokozidi (Grecia). Astăzi, împreună cu croata Lucija Ciric Bagaric, s-a calificat în sferturi la dublu, iar miercuri va juca în primul tur la simplu în a patra sa săptămână consecutivă la Heraklion.

Citiți și Test Autoplay: Dacia Jogger și revelația GPL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *