Avalanșa de jucători foarte tineri abătută săptămâna trecută la antrenamentele conduse de antrenorul Claudiu Niculescu putea fi un semnal îmbucurător în privința înființării echipei a doua la CSM Politehnica Iași. Cine nu reprezenta o soluție imediată pentru sezonul următor al Ligii 2, când gruparea ieșeană și-a propus să promoveze, dar arăta potențial, putea fi trimis la presupusa formație secundă.

Dintre jucătorii aflați în probe, doar Ciaun a fost inclus în lotul care de luni se pregătește în cantonamentul de la Cheile Grădiștei, un lot pentru care încă se caută soluții pentru posturile de fundaș stânga și mijlocaș dreapta, posturi rezervate cu predilecție jucătorilor născuți în 2002, respectiv 2004, așa că șansele de a fi înființată echipa a doua practic nu mai există.

Unul din motive este cel legat de bani, spunându-se în ultimii ani că nu poate fi vorba de formație secundă când nici măcar echipa mare nu are buget suficient. Un alt motiv a fost pus pe tapet și când apăruse Tibor Selymess prin 2018 în Copou, expus acum de Cornel Șfaițer, președintele Consiliului Director al CSM Politehnica Iași.

„Ne-ar fi trebuit încă un teren cu iarbă naturală. Până nu-l identificăm, nu prea ne putem gândi la înființarea formației a doua, n-ar avea unde să se antreneze corespunzător. Dar deocamdată ne concentrăm pe echipa care trebuie să promoveze anul viitor în Liga 1 și atunci poate vom găsi soluția potrivită și pentru formația secundă”, ne-a declarat Șfaițer.

S-a tot vorbit încă de anul trecut despre o colaborare foarte strânsă cu Flacăra Erbiceni pentru sezonul 2022/2023, dar amintita formație a ratat promovarea în Liga a III-a. Rapid Brodoc, campioana Vasluiului, a reușit să acceadă în al treilea eșalon, pentru ea jucând doi foști juniori ai CSM Poli Iași, Iftimie și Armeanu, ambii născuți în anul 2000, precum și trei juniori născuți în 2003: Pară, Cuibuș și Filip. Nu este deloc exclus ca Șfaițer să trimită la Brodoc cu statut de împrumut câțiva dintre tinerii jucători de la CSM Poli, iar pe alții să-i direcționeze către Știința Miroslava sau Sporting Juniorul Vaslui, grupări tot din Liga a III-a.

Citiți și: VIDEO Noul DS 7: Savoir-faire de lux

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *