Gala UNITER 2013 se află în plină desfăşurare la Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri” din Iaşi, invitaţii remarcând la intrare o maşină pe care n-au mai văzut-o pe străzi. E un Mercedes-Benz autentic. E Clasa E şi nu ştiu câţi dintre privilegiaţii posesori de invitaţie la amintitul eveniment au mai avut şansa s-o vadă. Eu am avut-o în martie, la Salonul Auto de la Geneva, dar alţii poate au văzut-o deja în străinătate. La Iaşi a ajuns cu două ore înaintea Galei UNITER, dealerul Casa Auto Iaşi oferind o nouă lovitură de imagine.

Preşedintele Grupului Tester Casa Auto Iaşi, dl. Bogdan Piţigoi, a vorbit la evenimentul de lansare al Noii Clase E despre valorile Mercedes-Benz, apoi am urmărit câteva minute pe un ecran inflaţia de tehnologie pe care o poartă acest model pentru a vă face orice călătorie o încântare. Dar filmuleţul s-a terminat, însă imaginile ne arătau cum lângă modelul expus apare un altul din care coboară nimeni altcineva decât maestrul Ion Caramitru, prezentatorul Galei UNITER. După un zâmbet adresat fotoreporterilor a urcat pe aceleaşi scări pe care le parcursesem şi eu cu vreo treizeci de minute înainte şi a descris în câteva cuvinte limuzina constructorului german.

A spus din start că nu se pricepe la detaliile tehnice, n-ar şti să precizeze ce viteză atinge, ce motor are sau ce consum. A menţionat răspicat că n-a mai condus niciodată o maşina atât de performantă. Nu ştiu nici cât timp a avut-o la dispoziţie, dar a adăugat că absolut tot ce a întâlnit înăuntru l-a făcut să se simtă bine. A recunoscut că nici n-a simţit că bolidul ar avea motor, atât de silenţios este. A ştiu să-şi ducă discursul spre un punct culminant în care a mărturisit că trebuie să te porţi cu Noua Clasa E cu gentileţe, ca şi cu o femeie frumoasă.

A cules aplauze şi a plecat pentru că probabil avea de pus la punct ultimele detalii ale Galei, însă în rolul principal al producţiei în care tocmai apăruse era Noua Clasa E, model care ştie să facă spectacol oriunde s-ar afla.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *