Vă informam duminică de discuțiile purtate de CSM Politehnica Iași cu doi fotbaliști de la echipe de play-off din prima divizie autohtonă. Tratativele cu mijlocașul Cătălin Itu (de la CFR Cluj) și atacantul Jakub Vojtus (Rapid) erau deja la un nivel avansat, iar oficializarea înregimentărilor la trupa lui Leo Grozavu este acum iminentă.

Vojtus este așteptat să sosească marți seara la Iași, iar miercuri dimineață va fi supus testelor medicale, pentru ca după-amiază să aibă primul contact cu echipa și cu Grozavu, pe terenul sintetic din Copou, unul de o calitate modestă. El este așteptat să semneze miercuri, dacă totul este în regulă din punct de vedere medical. Itu va ajunge miercuri la Iași și va ajunge joi dimineață la cabinetele medicale, dar nu este exclus ca și el să semneze tot miercuri.

CFR Cluj a anunțat deja împrumutul lui Itu la CSM Politehnica Iași până la finalul sezonului, însă gruparea ieșeană și-a dorit mult să-l poată lua definitiv.

„Nu prea sunt adeptul jucătorilor împrumutați. Îmi place ca jucătorul să știe că am nevoie de el nu doar pentru a doua parte a sezonului, ci și în campionatul viitor, pentru a fi cât mai motivat. Am înțeles că ar exista o opțiune de a-l lua în vară și voi avea din start o discuție cu el în acest sens. Este un fotbalist care a parcurs cantonamentul de iarnă cu CFR Cluj, aștept să văd și Vojtus la ce nivel de pregătire se află. Mai avem o lună până la reluarea Ligii 2, există suficient timp. Important este ca jucătorii noi să intre cât mai repede în ritmul nostru de pregătire și să se acomodeze cu metodele noastre de pregătire. Chiar dacă Vojtus nu va fi la nivelul dorit în cele trei etape rămase din sezonul regular, deși eu cred că va fi, nu suntem descoperiți. Vojtus va fi însă la potențial maxim în play-off, atunci când chiar vom avea nevoie de el”, ne-a declarat antrenorul Leo Grozavu.

Reamintim, primele trei achiziții de la CSM Politehnica Iași sunt Musi (împrumut de la FCSB), R. Ion (Farul) și Katanec (fundaș central), căutările continuând doar pentru postul de portar.

„Ne mai trebuie un portar, căutăm în continuare cea mai bună variantă. Eu însă deja mă pot declara mai mult decât mulțumit de campania de transferuri. Vom mai transfera doar dacă va apărea vreo ofertă de nerefuzat”, a menționat Grozavu.

Gruparea ieșeană a anunțat marți rezilierea amiabilă cu fundașul central Fosu-Mensah, următorul pe lista despărțirilor fiind atacantul Tomczyk.

„Fosu-Mensah are calități, dar nu sunt dublate de experiență, ori pe postul lui avem nevoie de siguranță. De la Tomczyk așteptam mult mai mult, inclusiv să se poată exprima în limba română din moment ce are un an de când joacă în România”, a precizat Leo Grozavu.

Foto: CFR Cluj, Rapid.

Citiți și: Suzuki dezvăluite noile Jimny – 5 doors și Fronx!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *