Antrenorul Leo Grozavu s-a bazat și în primul meci amical al anului tot pe jucători tineri sau aflați în probe după ce cu o săptămână în urmă fusese programat un joc în familie. CSM Politehnica Iași a pierdut vineri, pe terenul sintetic din Copou, cu 2-4 (golurile ieșene au fost înscrise de Dumitru, care a stabilit scorul pauzei la 1-3, și de Cristea, cu un șut de la distanță, cum ar putea încerca și în campionat dacă ar primi mai multe minute), în compania Bucovinei Rădăuți, din Liga 3. După acest meci au fost luate câteva hotărâri definitive în privința actualilor jucători din lot și a celor aflați în probe, dar există vești bune și despre două din cele trei posturi pentru care încă sunt căutați fotbaliști, aceștia fiind vizați de la grupări ce probabil vor juca în play-off-ul Ligii 1!

La prima vedere, rezultatul primului meci amical ar putea aduce o doză de neliniște, dar trebuie ținut cont de faptul că la CSM Politehnica Iași a fost vorba mai mult despre o selecționată decât de o echipă, iar jucătorii veneau după o săptămână în care ponderea pregătirii fizice a fost poate și de peste 80% din antrenamente. Din cele trei achiziții ale iernii, Grozavu l-a folosit doar pe Musi, în timp ce R. Ion și Katanec s-au pregătit separat, alături de jucătorii pe umerii cărora va apăsa îndeplinirea obiectivului, promovarea în Liga 1.

Amicalul cu Bucovina Rădăuți l-a convins pe Grozavu să-l mențină în lot pe atacantul Bogdan Istrătie (născut în 2004; ultima oară la Jiul Petroșani), Buțerchi și Gău vor fi împrumutați, și să nu mai conteze pe serviciile atacantului Tomczyk și a fundașului Fosu-Mensah. Se pare că rezilierea cu fotbalistul polonez nu va întâmpina dificultățile care au apărut în cazul apărătorului. La Cracea, Bujor și Anton se renunțase deja, iar situația portarului austriac Knoflach rămâne complicată. Nici nu vrea să-și prelungească înțelegerea cu gruparea ieșeană ce expiră la finalul sezonului, dar nici nu s-a prezentat la reunirea de acum două săptămâni, așa că gruparea din Copou a solicitat suspendarea sa.

CSM Politehnica Iași caută în continuare portar după ce a picat varianta cu Celeadnic (de la Șerif Tiraspol), dar se pare că se află destul de aproape de a aduce doi jucători de la echipe care probabil vor juca în play-off-ul Ligii 1. În discuție sunt un mijlocaș și un atacant (despre care v-am mai informat că va veni la Iași doar dacă nu se vor concretiza cele trei oferte de la Liga 1), pe care Grozavu i-ar dori cât de curând sub comanda sa.

„Îmi doresc să am cât mai repede toți jucătorii la pregătire. Urmează o nouă săptămână importantă pentru noi, în care pregătirea fizică va coborî la o pondere de 60%. Vom avea două meciuri amicale la sfârșitul săptămânii în Republica Moldova (n.r. – cu CSF Bălți, fosta Zaria Bălți, și Zimbru Chișinău), în care vom folosi și jucătorii pe care ne vom baza în campionat. Fundașul central Katanec are calitate și va avea măcar patru meciuri amicale la dispoziție să ne convingă că merită un loc de titular. Prin venirea sa am creat concurență la nivelul fundașilor centrali, dacă reușim să aducem și jucătorii pe care îi dorim pentru posturile de portar, mijlocaș și atacant cred că am putea fi mulțumiți de campania de transferări din iarnă. Eu sunt foarte atent la ce jucători aducem, deoarece nu vreau să aduc doar pentru a promova, ci și pentru a-i putea folosi în Liga 1. Eu așa gândesc și nu mi-am pierdut deloc din entuziasmul cu care am venit la Iași. Repet, am venit cu sufletul deschis, vreau să promovăm direct, nu la baraj! Repet, vreau să fim o echipă bună din chiar primul sezon în Liga 1, nu să ne mulțumim doar cu evitarea retrogradării”, ne-a declarat Leo Grozavu.

Sursa foto: CSM Politehnica Iași / Facebook.

Citiți și: Dacia încheie 2022 pe podium în Europa! Performanțe uluitoare pentru cele patru modele-cheie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *