Trupa lui Leo Grozavu s-a reunit luni în Copou, singurele noutăți în privința jucătorilor transferați fiind cele deja anunțate. Antrenamentele din această săptămână sunt ceva mai lejere, jucătorii vor efectua vizita medicală și vor fi supuși unor teste, iar de săptămâna viitoare va începe efectiv corvoada despre care Vașvari declara că-și dorește ca toți componenții lotului s-o treacă fără accidentări.

32 de jucători s-au prezentat luni la reunire: Brânză, Cosma (21 de ani, de la Șimleul Silvaniei, aflat în probe) – Martac, Kouadio, Plămadă, Lică, Fosu-Mensah, Tincu, Finica, Ciaun, Ștefanovici, Vașvari, Telcean, Cracea, Cristea, Hrib, Roman, Anton, Dumitru, Bujor, Musi (împrumutat de la FCSB), R. Ion (a încheiat anul la Farul; el și Musi sunt noutățile reunirii), Hlistei, Harrison și Niamțu, cărora li se adaugă Ungurenașu, Azoiței, Ionescu, Gău, Fărcaș, Istrătie și Deac, ce urmează să fie testați pentru a afla dacă ar putea intra în calcule pentru cantonamentul din Antalya, din perioada 6-16 februarie.

Au lipsit portarii Jankov și Knoflach, mijlocașul Marchioni și atacantul Tomczyk. Situația lui Knoflach rămâne complicată, iar la argentinianul Del Priore s-a renunțat.

„Am revenit la pregătire cu același gând cu care am venit în vară la Iași, acela de a promova în Superligă. Vrem să trecem cu bine de această perioadă de pregătire, să fim sănătoși cu toții și să scoatem maximum din ultimele trei etape pe care le mai avem de susținut din sezonul regular. Sper ca jucătorii noi care au venit deja, precum și cei care vor mai veni ne vor ajuta să ne îndeplinim obiectivul”, a declarat Gabriel Vașvari.

Experimentatul fotbalist a afișat în declarații siguranța de care echipa va avea nevoie din partea sa mai ales în confruntările din play-off, precum și un tonus fizic bun. El sigur nu va avea probleme cu cântarul, dar se pare că nici nu vor fi situații deosebite la acest capitol, jucătorii având în vacanță programe individuale de pregătire și cam toți știu cât de mult ține Grozavu ca ei să le și fi respectat.

Managerul Florin Briaur a precizat că mai sunt căutați fotbaliști pe posturile de fundaș central (picior stâng), mijlocaș central și atacant central și că situația financiară rămâne complicată, dar că se încearcă acoperirea datoriilor vechi pentru a putea fi primită până la finalul sezonului finanțare din partea Consiliului Local Iași.

„Avem speranțe că până la sfârșitul acestei luni vom reuși să atragem în jur de 200.000 de euro. Am reușit să facem mulți pași buni până acum, ar fi păcat să ne împiedicăm…”, a declarat Briaur, menționând că jucătorii și angajații clubului sunt cu drepturile bănești la zi.

Șansele reale de a fi atrasă suma amintită sunt însă destul de scăzute la nivelul Iașului, așa că salvarea va veni probabil, din nou, de la Cornel Șfaițer, președintele Consiliului Director al CSM Politehnica Iași.

Citiți și Test Autoplay: Duster cu noua semnalistică Dacia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *