Lista de înscrieri în calificări la „Concord Iași Open” 2021 a fost închisă!

Filip Jianu

Înscrierile în calificările pentru „Iași Concord Open” 2021 au fost finalizate. Zece jucători vor fi acceptați direct, trei vor beneficia de wild-card-uri, iar alți trei vor avea statut de „excepții speciale”. Cele douăsprezece jocuri se vor desfășura pe 11 și 12 iulie, iar la finalul lor patru tenismeni vor accede pe tabloul principal de simplu al celui mai important turneu ATP din România, care se va desfășura la Baza Ciric între 12 și 18 iulie cu statut ATP Challenger 100 (premii de 88.520 de euro) și unde spectatorii vor avea acces pe bază de invitații gratuite pentru care pot aplica pe site-ul oficial – openiasi.com.

Deocamdată știm că primul wild-card în calificări i-a fost acordat juniorului Alexandru Coman (16 ani, de la Dinamo București) imediat ce el a devenit campion național la Under 18! Al doilea wild-card va fi atribuit celui care va câștiga precalificările ce vor debuta pe 5 iulie, tot la Baza Ciric, iar posesorul celui de-al treilea va fi anunțat de Federația Română de Tenis.

La ora închiderii înscrierilor în calificări, cei zece jucători direct acceptați erau situați între locurile 321 și 385 în clasamentul ATP. Al doilea este Filip Jianu (19 ani, 323 ATP), cel care anul trecut a primit un wild-card pe tabloul principal și are mari șanse să primească și anul acesta dacă nu cumva va reuși să-și asigure locul grație clasamentului.

Filip a trecut de calificări și de primul tur în prima jumătate a lunii iunie la „Beeline Open” (premii de 52.080 euro), în Kazakhstan, fiind eliminat în optimi de favoritul nr. 6, rusul Dmitry Popko (24 de ani, 195 ATP), jucător care a ajuns în semifinale. Săptămâna următoare a continuat tot în Kazakhstan, la „Beeline Business”, turneu ATP Challenger tot de 52.080 euro, dar a pierdut în ultimul tur de calificări. A ajuns din postura de lucky-loser pe tabloul principal, unde a dispus în primul tur cu 6-4, 7-5 de Tung-Lin Wu (Taipeiul Chinez, 23 de ani, 267 ATP). În optimi însă a cedat în fața italianului Riccardo Bonadio (27 de ani, 277 ATP), cu 1-6, 6-7.

Cel mai bine clasat jucător din calificări este austriacul Lucas Miedler (24 de ani, 321 ATP), pregătit de Wolfgang Thiem, tatăl celebrului Dominic Thiem, numărul 5 mondial!

1 thought on “Lista de înscrieri în calificări la „Concord Iași Open” 2021 a fost închisă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *