Centrul de Excelență în fotbal de la LPS Iași culege elogii chiar dacă nu mai este susținut de Consiliul Județean Iași!

LPS Iași a jucat la Piatra Neamț în echipamentul achiziționat cu sprijinul Consiliului Județean Iași deși finanțarea a fost sistată acum aproape un an!

După aproape un an și jumătate de pauză competițională, echipa Centrului de Excelență în Fotbal de la LPS Iași, pregătită de prof. Andrei Marian, a participat la sfârșitul săptămânii trecute, la Piatra Neamț, la atractiva competiție „Gold Cup”. S-a aliniat la categoria de vârstă 2008 și a dispus în faza grupelor cu 2-0 de Cazașu Brăila (ambele goluri au fost înscrise de Ilieș, originar din Lunca Cetățuii), cu 3-0 de Sporting Baia mare (Ilieș a marcat de două ori, iar Ciapă – tot din Lunca Cetățuii – o dată) și i-a fost suficient un 0-0 cu Academia FC Bacău (deținută de fostul fotbalist Cristian Ciocoiu) pentru a se clasa pe locul 1 și a se califica în semifinale.

Echipa ieșeană încă n-a disputat un meci oficial „11 la 11”, iar ultimul turneu la care a participat a fost în februarie 2020, la Brașov, unde s-a jucat „8+1”. La Piatra Neamț s-a jucat „11 la 11” pe parcursul a două reprize de câte 25 de minute.

LPS Iași a pierdut cu 0-1 în semifinale cu CSS Botoșani (formație care are trei antrenori și unde preparator fizic este nepotul lui Cezar Honceriu), primind gol din lovitură liberă cu zece minute înainte de final. În finala mică, echipa lui Andrei Marian a dispus cu 1-0 de Pietricica Piatra Neamț prin golul marcat de Viziteu (originar din Iași) și a ocupat locul al treilea.

Am fost oarecum surprins când am aflat că Viziteu este originar din Iași, știut fiind faptul că echipa Centrului de Excelență a rezultat în urma unei selecții desfășurate ca la carte cu predilecție în mediul rural. Proiectul demarat în 2019 a fost susținut un an de Consiliul Județean Iași, după care finanțarea a fost sistată, dar nu s-a găsit nimeni să spună din ce cauză și cine este vinovat…

Până una-alta de suferit suferă acești copii care continuă să primească aplauze la scenă deschisă pe unde apar. Din cei nouăsprezece copii cu care s-a pornit la drum, cinci dintre ei au fost nevoiți să renunțe pentru că părinții nu le puteau asigura cheltuielile la Iași, așa că lotul a fost completat cu doi copii din Iași.

 „Ne-am prezentat bine la această competiție dacă am în vedere că am primit un singur gol, și acela din fază fixă. Luca, originar din Pașcani, a și fost desemnat cel mai bun portar al turneului. Copiii vor avea două săptămâni de vacanță, iar de pe 12 iulie revenim la antrenamente, deoarece avem de recuperat, dar mai ales sunt topiți după fotbal. Este o generație care culege elogii peste tot pe unde apare și mă voi lupta pentru ca acești copii să beneficieze de condiții cât mai bune, așa cum a beneficiat cât a fost susținută de Consiliul Județean Iași”, ne-a declarat prof. Andrei Marian.

LPS Iași a jucat la Piatra Neamț în echipamentul achiziționat cu sprijinul Consiliului Județean Iași deși finanțarea a fost sistată acum aproape un an!

Menționăm că, tot la Piatra Neamț, Steaua Magică Iași (antrenor Petre Sinescu) și Didi Junior Iași (antrenor Didi Florean) au ocupat locurile 3 la categoriile de vârstă 2007, respectiv 2009, și că la „Gold Cup” au participat și alte formații ieșene, printre care și de la Academia CSM Politehnica Iași, dar fără să urce pe podium!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *