Pregătirile la Baza Sportivă Ciric încep deja să cunoască o accelerare a ritmului. Miercuri va începe turneul de precalificări pentru „Concord Iași Open” 2022, pentru ca pe 10 iulie să asistăm la primele schimburi de mingi în calificări, iar de luni, 11 iulie, să fie programate primele meciuri de pe tabloul principal de simplu al celui mai important turneu ATP din România pentru al treilea an consecutiv.

Experiența de la precedentele două ediții al competiției cu statut ATP Challenger 100 (premii în valoare de 90.280 de euro) este de un real ajutor, existând garanția că terenurile vor arăta foarte bine. Zgură este suficientă, de bună calitate, însă organizatorii și-au propus din nou să ridice ștacheta peste condițiile de regulă întâlnite în circuitul ATP Challenger. Bannerele ce înconjoară terenurile de joc vor fi cu LED-uri și sunt șanse foarte mari ca instalația de nocturnă să fie montată în timp util, cam în aceiași termeni putându-se vorbi despre o tabelă de marcaj, color, de dimensiuni impresionante.

„Vrem s-o montăm pe gardul dintre terenurile 1 și 3, pe partea opusă tribunei pe care am inaugurat-o la ediția trecută. Dimensiunile nu vor depăși 3×3 metri, rămâne să vedem care sunt posibilitățile tehnice de la Baza Sportivă Ciric. Dacă nu vor fi potrivite pentru 3×3, sperăm s-o putem face măcar 2×2, deoarece vrem să afișăm pe ea nu doar scorul, ci și imagini cu jucătoarele și jucătorii, precum și statistici din timpul meciului. Ne-am propus ca și pe celelalte terenuri de joc,  2 și 5, să avem tabele cu LED-uri, dar de dimensiuni mai mici”, ne-a declarat Gabriel Iftimoaie, directorul operațional al celor două atractive turnee de la Baza Sportivă Ciric, între 1 și 7 august fiind programat, în premieră, „BCR Iași Open”, turneu WTA 125.

În prima parcare va fi readusă tribuna mobilă, dar va fi amenajată și o zonă VIP, unde vor fi primiți invitații sponsorilor și de unde vor putea fi urmărite și meciurile. În a doua parcare, organizatorii vor amenaja, tot în premieră, o zonă comercială, ca un „food court”, așa cum le stă bine unor turnee de asemenea anvergură, zonă ce va beneficia de un ecran LED pentru a putea fi urmărite jocurile.

Dar lucrările din aceste zile se concentrează pe montarea stâlpilor de nocturnă pentru terenurile 1 și 2, însă deocamdată nu se știe dacă va fi timp suficient ca nocturna să poată fi testată corespunzător, fiind cunoscute probleme întâmpinate la Baza Sportivă Ciric în ceea ce privește instalația electrică.

Citiți și: VIDEO Așa arată Noul Hyundai IONIQ 6!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *