Precalificările pentru „Concord Iași Open” 2022, cel mai important turneu ATP din România pentru al treilea an consecutiv, vor începe miercuri la Baza Sportivă Ciric. S-au înscris 24 de jucători, mai sunt solicitări pentru wild-card-ui, miza fiind invitația pentru calificările ce se vor desfășura pe 10 și 11 iulie, tot pe 11 iulie fiind programate și primele schimburi de mingi pe tabloul principal de simplu al turneului cu statut ATP Challenger 100 (premii în valoare de 90.280 de euro).

Tabloul precalificărilor este dominat de primii doi favoriți, bucureștenii Sebastian Gima (20 de ani), locul 597 în ierarhia mondială, și Dan Tomescu (23 de ani, foto), nr. 864 ATP, ambii de la Dinamo București. Ei au jucat și anul trecut în precalificări, Tomescu fiind atunci favorit nr. 1, dar a pierdut în sferturi. Gima s-a accidentat și n-a putut juca în semifinala cu Ștefan Paloși, cel care avea să câștige concursul. Tomescu a ajuns totuși printr-o conjunctură favorabilă în calificări, unde a întrecut așteptările și a eliminat doi favoriți, dar în primul tur pe tabloul principal a fost învins de Filip Jianu.

Greu de spus dacă vreunul din jucătorii înscriși în calificări vor putea încurca planurile lui Gima și Tomescu, dar atrag atenția câțiva jucători tineri. Ieșeanul Eduard Schipor (17 ani), care se pregătește la Elite Tennis Academy Barcelona, a câștigat recent un turneu local de seniori, ieșeanul Radu Paisvant-Deliescu (15 ani, legitimat acum la Dinamo București), a fost semifinalist anul trecut la Campionatele Naționale Under 14, în timp ce Matei Varbanciu (15 ani, de la Dinamo) revine în precalificările de la Iași.

Mezinul competiției este Alex Fina (CSS Tg. Neamț), care în decembrie va împlini 14 ani, în timp ce la polul opus se situează Alin Ciobică (41 de ani, unul din cei mai entuziaști jucători ieșeni în turneele pentru amatori), de la TC Coreco Iași, același partener de nădejde și la „Concord Iași Open” 2022.

Reamintim că jucătorul care va câștiga precalificările va primi un wild-card în calificări.

Citiți și: VIDEO Așa arată Noul Hyundai IONIQ 6!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *