Ieșeanul Radu Paisvant a urcat pe podium la Campionatele Naționale de tenis Under 14!

Ediția din acest an a Campionatelor Naționale de tenis Under 14 s-a încheiat astăzi la București cu un ieșean urcând pe podium! Radu Paisvant, pregătit de tatăl său, Constantin Paisvant, a cucerit medalia de bronz după ce l-a întrecut în finala mică pe favoritul nr. 2 al concursului!

Radu a fost favorit nr. 6 la Naționale și a trecut lejer în primele două tururi de adversari veniți din calificări, iar în sferturi s-a confruntat cu Matei Varbanciu (TC Herăstrău), ajuns tot din calificări pe tabloul principal, însă el l-a eliminat în primul tur pe favoritul nr. 3! Radu însă nu s-a lăsat deloc impresionat și i-a administrat un  6-1, 6-3 și s-a calificat în semifinale, unde a dat peste favoritul nr. 1, Gabriel Ghețu (Dinamo București), cel cu care se mai întâlnise de două ori în ultimele săptămâni!

„Primul meci a fost în grupa de patru la selecția națională, unde au participat șaisprezece jucători. A pierdut, s-a clasat al doilea în grupă și a jucat pentru locurile 5-8, iar în final a ocupat locul 6. Cel de-al doilea meci a fost în finală la Internaționalele României, dar iar a pierdut”, ne-a declarat Constantin Paisvant.

Ghețu a câștigat destul de greu primul set în semifinala de vineri, cu 6-4, dar Radu a avut 6-5 în cel de-al doilea set și 40-15. A irosit însă cele două mingi de set și a mai ratat alte două posibilități în acel ghem de a duce meciul în „decisiv”. Egalând la 6, Ghețu a câștigat tie-break-ul la 2 și s-a calificat în finala pe care astăzi a câștigat-o și a devenit campion național.

Radu a jucat astăzi finala mică în compania lui Rareș Pieleanu (Tenis Club Victor Hănescu). Ca și cu Ghețu, s-a mai întâlnit și cu Pieleanu de două ori în ultimele săptămâni! A pierdut pentru locurile 5-6 la selecția națională, dar s-a revanșat la Internaționalele României, unde a câștigat în semifinale.

Paisvant a cedat primul set al finalei mici, cu 3-6, dar parcă abia de atunci a început și pentru el meciul. A jucat parcă tot tenisul pe care l-a învățat de la tatăl său și și-a impus apăsat punctul de vedere, adjudecându-și celelalte două seturi cu 6-2 și 6-3 și cucerind medalia de bronz.

„Este cel mai prețios rezultat obținut de Radu. Până la 14 ani nu ne-am propus să obținem rezultate notabile. Am mai câștigat turnee, dar la Naționale nu treceam de primii 8. L-am crescut să joace un tenis bazat pe construcție, pe curaj și mereu l-am asemănat cu Roger Federer. Sunt mulțumit de rezultatele din ultimele săptămâni, mai ales că au venit după cinci săptămâni de pauză din cauza unei accidentări. Este o perioadă foarte bună pentru Radu și sunt convins că e doar începutul”, ne-a mai spus Constantin Paisvant.

Menționăm că de câteva luni Radu se antrenează cu tatăl său alături de Catrinel Onciulescu, pregătită de antrenoarea Mihaela Luiuz.

„Radu va fi foarte motivat de ultimele rezultate obținute. Este un copil foarte inteligent, talentat, dar, ca și Catrinel, nu stă, deocamdată, mai mult de două ore și jumătate la antrenament. Colaborăm foarte bine și sunt convinsă că amândoi copiii pot progresa lucrând împreună. Din calculele noastre, Radu va urca probabil pe locul 3 la U14, loc ce i-ar asigura prezența în echipa României pentru Summer Cup, un veritabil Campionat European pe echipe”, ne-a declarat Mihaela Luiuz.

Un alt copil talentat: La doar 15 ani și jumătate, ieșeanul Matei Onofrei a jucat în sferturi la Naționalele de tenis Under 18!

Tot din tenis, acolo unde Radu și Matei visează: Două luni până la „Concord Iași Open”, cel mai important turneu ATP din România!

Un talent, dar nu din tenis: Un copil din Popești este vicecampion național la șah și va reprezenta România la Campionatele Europene!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *