N-o mai căutați pe urmașa Simonei Halep, am descoperit-o la Iași și se numește Catrinel Onciulescu!

Prin țară este deja comparată cu Simona Halep. Are la 15 ani cam aceeași înălțime ca a Simonei la acea vârstă, este la fel de rapidă și poate că unii specialiști văd chiar și câte ceva în plus. Văd acea nebunie, în sensul bun, de care fiecare mare sportiv are nevoie pentru a câștiga orice meci, pentru a nu ceda niciun punct fără luptă, pentru a aborda fiecare antrenament ca și cum de el ar depinde totul. Iar asta chiar dacă jucătoarea nu a fost deloc forțată până acum. Abia de la zece ani a început să se antreneze zilnic, însă ședințele de pregătire rareori trec și acum de două ore, așa că dispune de o capacitate enormă de a progresa.

Mihaela Luiuz, Catrinel Onciulescu

Catrinel Onciulescu se pregătește de la 6 ani și jumătate doar cu antrenoarea Mihaela Luiuz, ele fiind și prietene foarte bune. „N-am forțat-o deloc, chiar pot spune că este nemuncită, pentru că nu ne-am propus să obținem trofee importante la 12 ani, ci să ajungem să jucăm tenis la cel mai înalt nivel. Sunt îngrozită când văd atâția tineri și foarte tineri jucători cu multe benzi pe corp, noi abia de la 12 ani am început să ieșim în concursuri”, ne-a declarat Mihaela Luiuz.

La Campionatele Naționale Under 14, Catrinel a fost eliminată în sferturile de finală de o jucătoare pe care o mai învinsese, iar acum se află în primul an de concurs la Under 16.

„Mai întâi aveam nevoie de puncte pentru a accede direct pe tablourile principale, acum jucăm numai în turneele foarte importante. Tenisul în România se joacă la București, iar ultimul concurs câștigat de Catrinel a fost la sfârșitul lui aprilie, ediția a III-a a Trofeului Tennis Performance. Nu neapărat talentul o definește pe Catrinel, ci vine însoțit de faptul că este un copil muncitor și determinat, cum nu prea mai întâlnești la actualele generații. Ușor-ușor, vom participa și la turnee în străinătate, toate la timpul lor”, a adăugat Mihaela Luiuz.

Începând de anul acesta, Catrinel Onciulescu a fost transferată la Dinamo București, dar asta nu înseamnă că se va despărți de Iași prea curând, ea fiind elevă în clasa a IX-a A (diriginte, prof. Andra Nacu) la Liceul Varlaam. 

„La Dinamo se adună toată crema tenisului românesc și cu acest club poate juca și în Campionatul Național pe echipe sau intercluburi. Va beneficia și de unele facilități, însă Catrinel are tot sprijinul din partea familiei sale. Eu mă gândesc la ea ca și la copilul meu, vreau s-o văd pe cele mai înalte culmi ale tenisului. Ne-am propus ca pe la 17-18 ani să avem rezultate notabile și pe plan internațional, atunci va trebui să confirme așteptările”, a adăugat dna. Luiuz.

Catrinel pare o veritabilă Simona Halep în devenire, însă la deplasarea în teren aduce mai degrabă cu Roger Federer.

„Deși are statura Simonei, Catrinel are picioare lungi, ceea ce o ajută efectiv să plutească pe teren. Are o ușurință extraordinară în deplasare, este foarte tenace, foarte competitivă. Totul este nativ la ea. La 2-3 ani deja schia, iar la 9 ani cobora pe schiuri cu spatele! Acesta este tipul de sportiv pe care l-am tot căutat, așa că în tenis m-am dedicat total pentru Catrinel. Îmi dă mare încredere, de fapt trăiesc prin ea tot ce n-am putut eu realiza ca jucătoare de performanță”, ne-a mai spus Mihaela Luiuz.

Citește și: Panouri de baschet pentru copilașii din Vorovești construite cu precizie de arcaș!

S-ar putea să vă placă și: Dublu succes pentru șahistul ieșean George Stoleriu: prima normă de maestru internațional și prima medalie la seniori!

Tot din tenis: „Concord Iași Open”, trambulină spre elita tenisului mondial! Munar, sfertfinalist la Iași, a intrat în prima sută, Cerundolo a jucat finala unui turneu de 500.000 de dolari, Musetti a devenit un obișnuit al marilor turnee, iar Alcaraz este senzațional la doar 17 ani!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *