Obiectiv îndeplinit pentru Vlăduț Simionescu la Kazan!

Judoka Vlăduț Simionescu a avut liber astăzi în primul tur al Grand Slam-ului de la Kazan, ultimul concurs înainte de Campionatele Mondiale de la Budapesta, programate în prima jumătate a lunii iunie.

Ca și calificat pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo, Vlăduț (31 de ani, locul 24 în clasamentul general mondial) s-a întâlnit în turul al II-lea al Grupei D cu Yerassyl Kazhybayev (26 de ani, Kazakhstan, locul 35 mondial), cel care în primul meci îl învinsese pe senegalezul Mbagnick Ndiaye (27 de ani, locul 30).

Sportivul nostru n-a uitat de înfrângerea suferită în fața lui Kazhybayev în 2019, în semifinale în Maroc, iar astăzi și-a luat o binemeritată revanșă și a luptat în „cap de grupă” cu rusul Alen Tskhovrebov (24 de ani, locul 48), cel care în primul tur trecuse de germanul Eric Abramov și apoi, surprinzător, de olandezul Roy Meyer (29 de ani, locul 10 mondial și favorit nr. 3 la Kazan). Vlăduț a reușit un meci foarte bun din punct de vedere tactic și a câștigat Grupa D.

„Ambele partide au fost foarte bune pentru mine. Am schimbat un pic strategia și am reușit să-mi domin tactic adversarii”, a declarat Vlăduț Simionescu pentru pagina oficială a CS Politehnica Iași pe Facebook .

Valorosul judoka de la CS Politehnica Iași, unde este pregătit de antrenorul Costel Năftică, a ajuns în semifinale din postura de favorit nr. 6 al concursului și s-a confruntat cu brazilianul Rafael Silva (33 de ani, locul 7 mondial), cotat drept al doilea favorit la Kazan, cel care și-a respectat statutul și s-a calificat în finala cu rusul Tamerlan Bashaev (25 de ani, locul 6 mondial), principalul favorit la câștigarea concursului.

„Nu-mi convine deloc stilul de luptă al lui Silva, e foarte static și nu prea pot să-l mișc. Este un adversar foarte masiv, foarte puternic”, a recunoscut Vlăduț Simionescu.

După o pauză de patru ore, Vlăduț a luptat pentru medalia de bronz cu germanul Johannis Frey (24 de ani, locul 23 mondial), al cincilea favorit la Kazan, dar a pierdut disputa și s-a clasat pe locul 5 la Grand Slam-ul de la Kazan, acesta fiind de altfel obiectivul cu care s-a prezentat în concurs.

„Aveam nevoie de o clasare bună, locul 5 este mulțumitor pentru etapa actuală de pregătire”, a mai spus Vlăduț Simionescu pe pagina oficială a grupării ieșene.

Citește și: N-o mai căutați pe urmașa Simonei Halep, am descoperit-o la Iași și se numește Catrinel Onciulescu!

Poate vă va plăcea: Panouri de baschet pentru copilașii din Vorovești construite cu precizie de arcaș!

Un alt material drăguț: Dublu succes pentru șahistul ieșean George Stoleriu: prima normă de maestru internațional și prima medalie la seniori!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *