Panouri de baschet pentru copilașii din Vorovești construite cu precizie de arcaș!

„Am ridicat eu o casă cu mâinile astea și nu sunt în stare să fac trei panouri de baschet?”. Asta s-a întrebat Constantin Frai, antrenorul de tir cu arcul de la Clubul Sportiv Municipal Iași, când și-a dat seama cât de mult contează pentru soția sa, Mihaela, să le facă o surpriză copiilor de la Școala Primară de la Vorovești, acolo unde săptămânal are 10 ore ca profesor de educație fizică și sport.

În timpul liber s-a pus pe construit panouri, doar inelele fiindu-i oferite de un prieten. Le-a gândit cât mai bine cu putință, așa cum împreună cu Mihaela au făcut planurile propriei case, a mai fost încurcat și de vremea ploioasă, dar până la urmă i-au ieșit numai bune de montat.

„Am mai și greșit pe alocuri, a trebuit să mă întorc, să mai găsesc o bucată de metal, am făcut aproape totul cu ce am găsit prin curte. Am cumpărat plăci de OSB, șuruburi și tot ce-a mai fost nevoie, iar de sudat am sudat numai afară și din cauza vremii ploioase mi-a luat mai mult timp până să le termin”, a precizat Constantin Frai, dar n-a vrut să spună și cât l-a costat.

„Sala de sport n-are nici 40 de metri pătrați, iar copiii nu au făcut mai deloc sport în ultimele luni. Doar cu filmulețe și povești nu se poate face sport. Mihaela a mai încercat să improvizeze dintr-o plasă un fileu ba pentru volei, ba pentru badminton, dar am ajuns la concluzia că panourile de baschet ar fi de un real ajutor. Nu stăm noi strălucit cu banii, dar când am văzut atât de multă bucurie pe fețele copiilor nu mi-a mai trebuit nimic, am uitat de orice efort”.

După probele de acum câteva zile, fostul mare arcaș al Iașului a mers miercuri dis-de-dimineață pentru a le monta și fixa. Singurul panou așezat pe stâlp este bun pentru baschet 3×3, deoarece terenul nu permite joc la două panouri, celelalte ajungând pe niște pereți. Panouri sunt, dar mingi?

„Sunt și mingi, a mai primit Mihaela de la alți profesori de sport, am mai adunat de unde am putut și sper să fie de ajuns. Am făcut și panouri reglabile pe înălțime, pentru că nu-i poți pune pe copiii din clasa pregătitoare să arunce la coșuri situate mult prea sus. Eu am montat panourile înainte de a intra copiii la ore, dar cum treceau de poarta școlii veneau într-un suflet să întrebe când pot juca baschet”.

Pentru unii n-o fi mare lucru să construiești trei panouri de baschet pentru o mână de copii dintr-un sat aflat la o aruncătură de băț de Iași, dar nici n-ar trebui trecut cu vederea gestul profesorului care chiar vrea să-și facă meseria cum poate mai bine și să-și bucure micuții elevi, nedumerirea fiind legată de faptul că așa ar putea să procedeze și cu arcașii de la CSM Iași, visul Mihaelei Frai fiind să antreneze la clubul pentru care a concurat și a obținut destule rezultate notabile.

„Cred că are mai multe cărți de tir cu arcul citite decât mine. Patru ani cât am lucrat cu lotul național de cadeți n-am prea stat pe acasă, iar Mihaela a fost cea care mi-a ținut locul, ca antrenor voluntar. Poate va avea și ea o șansă să antreneze…”, a mai spus Constantin Frai.

Citește și: Dublu succes pentru șahistul ieșean George Stoleriu: prima normă de maestru internațional și prima medalie la seniori!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *