Un copil din Popești este vicecampion național la șah și va reprezenta România la Campionatele Europene!

Matei Dodoi, împreună cu colega sa, Gabriela Argeanu

Campionatele Naționale de șah clasic pentru categoriile de vârstă Under 8, Under 10 și Under 12 s-au încheiat luni, la București, cu un succes remarcabil pentru Matei-Teodor Dodoi, legitimat la CS Politehnica Iași, dar pregătit de antrenorul Alexandru Stegariu la Pionii Regelui Podu Iloaiei. Matei este elev în clasa a IV-a (învățător, Constantin Surugiu) a Școlii Gimnaziale „Dimitrie Sturdza” Popești și a cucerit medalia de argint la categoria de vârstă Under 10!   

La capătul celor nouă runde, Matei a acumulat 7,5 puncte, seria sa de victorii din primele opt partide fiind întreruptă doar de înfrângerea suferită în runda a IV-a, când a pierdut la principalul favorit, Andrei Negrean (Clubul Central de Șah București), cel ce avea să devină campion cu maximum de puncte. În ultimul meci a remizat astăzi cu Ioan Galeș (CSM Galați), al treilea favorit și ocupantul locului al treilea în clasamentul final, cu 6,5 puncte.

Alexandru Stegariu, încadrat de Matei Dodoi și Gabriela Argeanu

„Mai avem de muncă și în celelalte trei probe, nu ne mulțumim doar cu această medalie”, a declarat Alexandru Stegariu pe pagina oficială pe Facebook a CS Politehnica Iași.

Ceilalți patru reprezentanți ai CS Politehnica Iași au jucat la Under 12, Alexia Andrieș (favorita nr. 2), pregătită de antrenorul Vlad Ungureanu, clasându-se a patra, cu 5,5 puncte, într-o ierarhie în care medaliile de argint și de bronz au fost cucerite cu 6 puncte, înfrângerile din rundele a II-a și a IV-a în fața unor adversare mai slab cotate cântărind destul de greu în stabilirea ierarhiei finale.

Gabriela-Flavia Argeanu (11 ani), pregătită tot de Alexandru Stegariu la Pionii Regelui, a ocupat locul 13, cu 4 puncte, în timp ce Andrei Ciomaga, favorit nr. 5, și Andrei Ungureanu au concurat la cea mai populată categorie de vârstă (50 participanți), elevii antrenorului Vlad Ungureanu situându-se pe locurile 20 (5 puncte), respectiv 30 (4,5). 

„Sper să ne luăm revanșa în celelalte trei probe”, a menționat Vlad Ungureanu pe pagina oficială a clubului ieșean.

Smaranda-Maria Tcaciuc și Sofia Bodoga (favorita nr. 1), ambele de la ACS Cotnari Chess Academy Iași, unde sunt pregătite de Vlad Ungureanu au acumulat câte 6 puncte și au ocupat locurile 4, respectiv 5 la Under 8, în timp ce un fost sportiv al grupării ieșene, Lucas Rusu, transferat la ACS International Chess Club, a cucerit cu 7 puncte medalia de bronz la Under 8.

Campionatele Naționale continuă astăzi după-amiază cu proba de dezlegări, urmată marți și miercuri de cele de șah rapid și blitz.

Citește și: Obiectiv îndeplinit pentru Vlăduț Simionescu la Kazan!

Sunt convins că vă va plăcea: N-o mai căutați pe urmașa Simonei Halep, am descoperit-o la Iași și se numește Catrinel Onciulescu!

Tot din șah: Dublu succes pentru șahistul ieșean George Stoleriu: prima normă de maestru internațional și prima medalie la seniori!

Șah la Popești, baschet la Vorovești: Panouri de baschet pentru copilașii din Vorovești construite cu precizie de arcaș!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *