Două luni până la „Concord Iași Open”, cel mai important turneu ATP din România!

Două luni au mai rămas până la primele schimburi de mingi de pe tabloul principal de simplu al celui mai important turneu ATP din România! Ediția a II-a a „Concord Iași Open”, turneu din cadrul ATP Challenger 100 (premii de 88.520 de euro), se va desfășura între 12 și 18 iulie la Baza Ciric a Primăriei Iași, calificările fiind programate cu două zile mai devreme și vor fi precedate de precalificările al căror câștigător va primi un wild-card în calificări.

Deocamdată, însă, pe cele șase terenuri ale cochetei baze ieșene nu s-a jucat deloc în acest an! Terenurile arată bine, dar n-au mai fost udate corespunzător de vreo două săptămâni, de când a fost constatată o defecțiune la instalația electrică, iar de atunci se apelează la un generator care nu prea face față. Baza în ansamblul ei arată bine, însă a trecut și peste ea o iarnă ce a lăsat ceva semne, dar care vor fi lejer înlăturate.

„Baza se va prezenta foarte bine la turneu. Avem deja experiența ediției de anul trecut, avem experiența Campionatelor Naționale Under 18 organizate în 2020 înaintea turneului ATP, știm ce avem de făcut pentru a mai aduce îmbunătățirile necesare”, ne-a declarat Radu Grigoraș, directorul executiv al Direcției Exploatare Patrimoniu din cadrul Primăriei Iași.

„Săptămâna viitoare intrăm să pregătim terenurile, avem timp suficient”, a întărit Gabriel Iftimoaie, directorul administrativ al „Concord Iași Open”.

Una din principalele probleme la Baza Ciric o reprezintă criza de angajați.

„Doi oameni pricepuți s-au pensionat și au fost înlocuiți cu doi angajați de la stadionul din Copou. Este nevoie de oameni pricepuți, este un turneu foarte important, care duce imaginea Iașului peste tot în lume. Ne-am obișnuit participanții la prima ediție cu un nivel de calitate foarte ridicat și nu avem deloc voie să coborâm ștacheta”, ne-a declarat Ioan Lazariuc, administratorul Bazei Ciric.

„Am discutat la Naționalele Under 18 cu mai mulți jucători și antrenori din țară și toți s-au declarat încântați de condițiile de la Baza Ciric”, a menționat și Radu Grigoraș, iar la începutul anului v-am informat că imagini cu superba bază ieșeană flancată de pădure ocupau un loc de cinste în videoclipul retrospectiv ATP privind turneele din cadrul Challenger Tour.

„Vom realiza o cale separată de acces la terenul 6, de antrenament, pentru a nu se mai intra de pe terenul 5, de joc, iar aleea de acces în bază a fost deja lărgită”, a adăugat Grigoraș.

Nu este deloc exclus ca la ora disputării turneului să fie permis accesul spectatorilor, iar tribunele actuale vor fi cu siguranță neîncăpătoare pentru împătimiții tenisului ce vor avea ocazia să vadă la lucru jucători pe care în câțiva ani probabil îi vor admira la televizor cucerind trofee importante. Se pare că o tribună montată pe versantul din dreptul terenului 1 este foarte costisitoare de realizat, iar timpul de execuție – prea scurt, în calcule rămânând o tribună așezată în spatele terenului 1, în locul pergolei de la prima ediție, ediție pentru care organizatorii ieșeni au primit aprecieri la superlativ din partea responsabililor ATP.

Sprijin important: Facultatea de Educație Fizică și Sport Iași se implică în cel mai important turneu de tenis din România – „Concord Iași Open”

Partener de nădejde: „Concord Iași Open” se bazează și în 2021 pe un sprijin de nădejde – CS Tenis Club Coreco Iași

Tot din tenis: N-o mai căutați pe urmașa Simonei Halep, am descoperit-o la Iași și se numește Catrinel Onciulescu!

Poate vă va plăcea: Un copil din Popești este vicecampion național la șah și va reprezenta România la Campionatele Europene!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *