La doar 15 ani și jumătate, ieșeanul Matei Onofrei a jucat în sferturi la Naționalele de tenis Under 18!

Tenisul ieșean a fost reprezentat de trei jucători la Campionatele Naționale Under 18, de la Oradea, concursurile din 2020 fiind găzduite la Baza Ciric, de la Iași, ca o repetiție generală pentru ediția inaugurală a „Concord Iași Open”, cel mai important turneu din România.

Răzvan Aghion, de la CFR Iași, aflat în ultimul an de concurs la U18, a pierdut în primul tur, cu 3-6, 0-6, cu David Verdeș (Winners TC), în timp ce Daria Munteanu, de la Coreco Iași, a cedat și ea tot în primul tur la ultima sa ediție la această categorie de vârstă, dar după trei seturi în fața constănțencei Carmen Herea, de la LPS-CSS. Daria a câștigat primul set cu 6-2, dar le-a pierdut pe celelalte două în tie-break! Daria și Andreea Lila (Fire Tenis) au trecut de primul tur la dublu, dar au cedat în sferturi la favoritele nr. 4 după 0-6, 6-3 și 9-11!

Daria Munteanu

Tot în a doua jumătate a tabloului de 32, ca și Răzvan, a fost repartizat și Matei Onofrei, jucător pregătit de antrenoarea Carmen Țibuleac la Coreco Iași. La doar 15 ani și jumătate, Matei a trecut în primul tur cu 6-2, 7-6 (10) de Alexandru Giurea (Elite Tg. Jiu), iar în optimi l-a eliminat pe Mihnea Zaharia (Dinamo), favorit nr. 8, cu 6-4, 4-6, 6-2.

Matei Onofrei, Carmen Țibuleac

Misiunea sa din sferturi era și mai delicată, în cale ieșindu-i favoritul nr. 2, Dragoș Cazacu (Bright Constanța), sportiv de care-l despart aproape doi ani. Matei a cedat primul set abia în tie-break, dar l-a câștigat pe următorul cu 6-4, însă actul decisiv l-a pierdut cu 2-6. Cazacu s-a calificat așadar în semifinale, acolo unde se va confrunta cu favoritul nr. 7, Dario Ciobotaru (TC București), pentru celălalt loc din finală urmând să se întâlnească favoritul nr. 4, Alin Fătu (TC București), cu principalul favorit, craioveanul Mihai Coman (Dinamo București), cel care anul trecut pierdea finala la Iași cu Radu Papoe.

„Matei a reușit un turneu foarte curajos, nu e deloc puțin lucru să ajungă în primii opt la categoria de vârstă imediat superioară. După acest sfert de finală la Under 18 sigur că așteptările cresc în perspectiva Campionatelor Naționale Under 16, Matei fiind în ultimul an de concurs la această categorie de vârstă”, ne-a declarat Silviu Ursu, președintele Tenis Club Coreco Iași.

Menționăm că ediția a II-a a „Concord Iași Open” este programată între 12 și 18 iulie, tot la Baza Ciric a Primăriei Iași, acolo unde nu este exclus să-l vedem pe Matei Onofrei înscris, ca și anul trecut, în precalificările ce vor începe pe 5 iulie.

Citește și: Facultatea de Educație Fizică și Sport Iași se implică în cel mai important turneu de tenis din România – „Concord Iași Open”

Tot din tenis: N-o mai căutați pe urmașa Simonei Halep, am descoperit-o la Iași și se numește Catrinel Onciulescu!

Vă va plăcea: Un copil din Popești este vicecampion național la șah și va reprezenta România la Campionatele Europene!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *