Cadou la Cupa României la box pentru Radu Zarif! Regula impusă de antrenorul ieșean!

Cupa României la box pentru cadeți (limita maximă de vârstă 14 ani) a adus pugiliștilor de la CSM Iași, pregătiți de antrenorii Radu Zarif, Benone Marcu și Dragoș Marin, trei prezențe pe podium.

Sebastian Toader, Radu Zarif, Nicholas Boncu, Marian Petrache

Nicholas Boncu (categoria de greutate 38,5 kilograme), campionul național en-titre, a câștigat toate meciurile susținute și a cucerit trofeul, cu mențiunea că în finală s-a calificat fără luptă. Adversar i-a fost Sebastian Toader, colegul său de club, medaliat cu bronz anul trecut la Naționale, iar Radu Zarif ne explică de ce nu l-a lăsat pe Sebi să urce în ring.

„Este o regulă impusă de mine: nu las să lupte doi elevi ai mei decât dacă se întâlnesc în finală. Ei avuseseră câte două meciuri până în semifinală și am considerat că este mai bine ca finalistul să fie bine odihnit. L-am ales pe Nicholas pentru că el este campionul național en-titre. Sebi s-a cam supărat că nu l-am lăsat să urce în ring, dar până la urmă a înțeles și i-a trecut!”, ne-a declarat Radu Zarif.

CSM Iași a mai avut un pugilist în gala finală, pe Marian Petrache (44,5 kg), care a pierdut însă în fața lui Florin Otvos (Stoia Arad), campionul național en-titre.

„Sunt foarte mulțumit de rezultate, le-am și spus băieților că mi-au făcut cel mai frumos cadou pe care l-aș fi putut primi de ziua mea”, ne-a mai spus Zarif, care duminică va împlini 37 de ani.

Boxul ieșean și-a mai trecut în palmares o medalie, de bronz, la Cupa României, prin David Manea (41,5 kg), pregătit de antrenorul Petrică Nichițelea la Next Level.

Rezultat bun din tenis: Ieșeanul Radu Paisvant a urcat pe podium la Campionatele Naționale de tenis Under 14!

Și tot din tenis: La doar 15 ani și jumătate, ieșeanul Matei Onofrei a jucat în sferturi la Naționalele de tenis Under 18!

Avem și șah: Greu de găsit podium fără șahiști ieșeni!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *