Cine primește primul wild-card la ediția a II-a a „Concord Iași Open”, cel mai important turneu ATP din România!

Alexandru Coman (Dinamo București), unul din cei mai promițători jucători ai generației sale, a câștigat la 16 ani ediția din acest an a Campionatelor Naționale de tenis Under 18, desfășurate la Oradea, competiție la care ieșeanul Matei Onofrei (15 ani și jumătate), pregătit la Tenis Club Coreco de antrenoarea Carmen Țibuleac, a ajuns până în sferturile de finală, pierzând, așa cum deja v-am informat, în setul decisiv, calificarea în semifinale la favoritul nr. 2 al competiției, constănțeanul Dragoș Cazacu.

„Sunt foarte bucuros de rezultatul obținut la Oradea, care vine după un turneu de grad 2 din circuitul ITF câștigat la dublu. Această victorie este cea mai importantă pentru mine pe plan intern, reușind să câștig acest titlu din a doua încercare, după cea de anul trecut”, ne-a declarat Alex Coman.

Naționalele Under 18 de anul trecut au avut loc la Baza Ciric a Primăriei Iași și au fost o repetiție generală pentru ediția inaugurală a „Concord Iași Open”, turneu din cadrul ATP Challenger 100 cu premii de 88.520 de euro. Câștigătorul de atunci, Radu Papoe (Dinamo), cel care în finală l-a învins chiar pe Coman, a primit un wild-card în calificările celui mai important turneu de tenis din România și la fel se va proceda și pentru ediția din 2021.

„Nu știam dacă și anul acesta câștigătorul Naționalelor U18 va primi acest wild-card, așa că am fost foarte bucuros când am fost întrebat și am acceptat să particip la «Concord Iași Open» 2021. De obicei abordez fiecare meci cu gândul la victorie, însă nivelul acestui turneu este unul foarte diferit față de cele din circuitele juniorilor. Voi intra pe teren cu gândul să dau maxim și să mă autodepășesc, sperând ca jocul meu să fie la nivelul adversarilor pe care îi voi avea”, a menționat Alex Coman. 

Așadar, Alexandru Coman (la Oradea s-a impus și la dublu) și-a câștigat locul în calificările programate pe 10 și 11 iulie, pentru ca de pe 12 și până pe 18 iulie să se desfășoare jocurile de pe tablourile principale de simplu și dublu la „Concord Iași Open”, cel mai important turneu ATP din România. Un al doilea wild-card din cele trei disponibile va fi acordat câștigătorului precalificărilor ce se vor desfășura tot la Baza Ciric, începând cu 5 iulie.

„Mai am în calendar două turnee din circuitul ITF jr, ultimul dintre ele de grad 3, la Timișoara, chiar în săptămâna dinaintea Openului de la Iași… Dacă voi ajunge în finală, voi fi nevoit să iau avionul de la Timișoara să ajung la timp pentru primul meci de la Iași”, a adăugat campionul originar din Craiova.

Chiar dacă n-a reușit să câștige anul trecut Naționalele Under 18, Alex a rămas plăcut impresionat de terenurile de la Iași, știind până și numele bazei!

„Am fost impresionant de Baza Ciric și de investițiile făcute acolo. Cred că atunci când întregul proiect se va finaliza va fi una dintre cele mai cochete baze de tenis din România. Mă bucur că există persoane în România care investesc în sport în general și în tenis în mod special. Mi-ar fi plăcut să am la Craiova o astfel de bază pe care să mă pot antrena”, ne-a mai spus Alexandru Coman.

Tot din tenis: Ieșeanul Radu Paisvant a urcat pe podium la Campionatele Naționale de tenis Under 14!

Și tot din tenis: N-o mai căutați pe urmașa Simonei Halep, am descoperit-o la Iași și se numește Catrinel Onciulescu!

Unora le place boxul: Cadou la Cupa României la box pentru Radu Zarif! Regula impusă de antrenorul ieșean!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *