Însuși Ion Țiriac s-a interesat de Alexandru Coman, primul posesor de wild-card la „Concord Iași Open” 2021!

Alexandru Coman a jucat anul trecut finala Campionatelor Naționale de tenis Under 18, competiție desfășurată la Baza Ciric din Iași ca o repetiție generală pentru ediția inaugurală a „Concord Iași Open”, cel mai important turneu ATP din România! Un simplu finalist ați putea spune, dar la acea oră el avea doar 15 ani și jumătate! Nu era așadar chiar un simplu finalist, mai ales că specialiștii prezenți îl indicau drept cel mai promițător junior al României! A pierdut atunci finala disputată cu Radu Papoe, aflat la final de juniorat, experiența acestuia fiind decisivă. Am rămas însă cu dreapta lui Alex Coman și cu toate calitățile sale la nici 16 ani, fiind evident încă de atunci că jucătorul originar din Craiova are tot ce-i trebuie pentru a ajunge un mare tenisman.

Alex Coman a primit primul wild-card în calificările „Concord Iași Open” 2021 după ce a câștigat la sfârșitul săptămânii trecute titlurile de campion național la Naționalele Under 18, desfășurate la Oradea, atât la simplu, cât și la dublu. Mai mult, a fost favoritul nr. 1 al competiției, deși se întrecea cu jucători cu doi ani mai mari decât el. Așteptările sunt mari în privința sa și vin din toate direcțiile, însă Alex știe să le facă față.

„Sincer? Nu prea simt presiune. Singura presiune este cea pe care mi-o pun eu singur, la gândul că fiind favorit 1 și la U16 și la U18 trebuie să câștig. Dar când intru pe teren încerc să scap de aceste gânduri și să mă concentrez doar la ce am de făcut în acel meci”, susține Alex Coman.

La Iași se spunea că însuși Ion Țiriac a fost impresionat de calitățile tânărului jucător legitimat la Dinamo București și că i-ar oferi condiții cât mai bune de antrenament pentru a putea progresa.

„Dl. Țiriac m-a felicitat pentru titlul european de la U14. Nu a fost vorba de vreun sprijin financiar sau de altă natură din partea dumnealui. Doar a vrut să mă cunoască și să mă vadă un pic pe teren. I-a plăcut… Cel puțin așa mi-a zis la final, după antrenament. Deși aveam 14 ani, mi-a zis că loviturile mele sunt de circuit ATP, mai ales forehand-ul”, a precizat Alex.

Știe însă că nu doar cu dreapta poate ajunge un mare jucător. „Încerc să-mi îmbunătățesc permanent toate loviturile. Pentru a ajunge în lumea bună a tenisului trebuie să fii un jucător complet”, ne-a mai spus Alex Coman, el urmând să fie unul din cei mai atractivi jucători din calificările ediției a II-a a „Concord Iași Open”, programate pe 10 și 11 iulie, pentru ca de pe 12 iulie să înceapă meciurile de pe tablourile principale de simplu și dublu ale celui mai important turneu ATP din România!

Avem și la Iași copii ce merită atenție: Ieșeanul Radu Paisvant a urcat pe podium la Campionatele Naționale de tenis Under 14!

La doar 15 ani și jumătate, ieșeanul Matei Onofrei a jucat în sferturi la Naționalele de tenis Under 18!

N-o mai căutați pe urmașa Simonei Halep, am descoperit-o la Iași și se numește Catrinel Onciulescu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *