A patra ediție a Cupei Satelor la fotbal, competiție națională Under 13 organizată de Federația Română de Fotbal și rezervată în exclusivitate copiilor din mediul rural, a ajuns înaintea turneului final. Câștigătoarele celor opt regiuni se vor înfrunta la Sărata Monteoru la sfârșitul săptămânii, Moldova fiind reprezentată de fotbaliștii de la Miroslava, pregătiți de antrenorul Andrei Popa.

Miroslava joacă în weekend la faza finală a Cupei Satelor la fotbal!

Miroslava nu se află la prima prezență printre cele mai bune echipe din țară. A ocupat locul 4 în 2022 prin echipa pregătită de antrenorul Bogdan Iordache, dar se prezintă cu gânduri mari la turneul final al celei de-a IV-a ediții, prima fiind câștigată în 2019 de copiii de la Ruginoasa, copii care au crescut frumos, iar Dan Nechifor este campion cu Farul Constanța, Iulian Curcă este campion cu Universitatea Cluj, iar Ionuț Olăeru, Denis Panciuc și Marian Condac evoluează la Academia Poli Iași, ca să amintesc doar câțiva dintre ei.

Dovedindu-și supremația la nivelul județului Iași (1-0 în finala cu Ruginoasa), Miroslava a dominat și faza regională, fără gol primit în cele trei victorii înregistrate la Bacău, când s-a bazat pe următorul lot de jucători: Ianis Cervatiuc, Luca ⁠Vieru – portari, Andrei ⁠Gologan, ⁠Cezar David, Iustin ⁠Vieru, Denis ⁠Dorin, Cezar Baciu, Andrei ⁠Bolat, Adrian Crap, Rareș ⁠Lupu, Nicolas ⁠Cojocariu, Andrew ⁠Grădinari și Călin Rusu – jucători de câmp. Lor li se va adăuga Alexandru Teletin.

Mijlocașul central Rareș Lupu, cel care anul trecut a ajuns printre ultimii șaizeci de copii la o selecție națională desfășurată la Govora pentru generația 2011, se va prezenta miercuri la un alt stagiu de verificare, la Bacău, de unde se selectează pentru un stagiu de pregătire la Buftea sau la Mogoșoaia, dar joi va efectua împreună cu colegii săi deplasarea la Sărata Monteoru.

Toți componenții lotului sunt ori legitimați la Știința Miroslava, la grupa pe care Andrei Popa a constituit-o în 2018, ori s-au format în cadrul clubului.

„Ne propunem să ne ridicăm la nivelul competitoarelor și să practicăm un joc pozitiv. Luam fiecare meci în parte și încercăm să ne facem jocul, la final tragem linie și vedem unde ne vom clasa. Important este că am ajuns în această fază a competiției și faptul că acești copiii adaugă și această experiența la ceea ce urmează să fie. Cu siguranță va fi ceva de neuitat pentru ei! Să sperăm că îi va face sportivi mai buni, viitori adulți de succes, cu personalitate și asumați, fără frica de a lua decizii”, ne-a declarat antrenorul Andrei Popa. 

Celelalte șapte formații calificate la turneul final al Cupei Satelor sunt următoarele: Cumpăna (Constanța, acolo unde Ruginoasa cucerea în 2019 trofeul primei ediții), Ulmeni (Călărași), Târgșoru Vechi (Prahova), Șelimbăr (Sibiu), Mârșani (Dolj), Dumbrăvița (Timiș, câștigătoarea ultimelor două ediții) și Monor (Bistrița-Năsăud).

Citiți și: Totul despre Noul Renault Symbioz: tot ce e mai bun din segmentul C! VIDEO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *