Poli Iași avea nevoie luni de victorie în penultima etapă a play-out-ului, dar în deplasare cu FC Hermannstadt nu era chiar așa simplu de câștigat (a mai reușit doar Farul, în prima etapă) chiar și în condițiile în care formația adversă nu mai avea deloc griji în privința retrogradării. Rămânea de văzut strategia prin care antrenorul Tony să-și fi urcat în ponosita căruță toate punctele fără Bordeianu, care nici n-a efectuat deplasarea și a fost înlocuit cu Itu în formula de start. 

Poli a abordat cu precauție disputa. Nu se putea aventura în atac când Balaure prelua în careul lui Lung jr. dintre trei jucători ai săi sau lansările în spatele lenților stoperi erau lejer de efectuat. Primul șut la poartă a apărut după un sfert de oră, când Balaure a trimis peste transversală, iar după minutul 20 a beneficiat Poli de primul său corner, dar Roman, care etapa trecută le-a executat pe toate direct pe poartă, a trimis înalt, dar mult prea înalt pentru detenta colegilor săi!

Jocul a continuat în ritm de vacanță, fără sare și piper, dar mai ales fără pic de scânteiere în atacurile Politehnicii.

Minutul 41 l-a găsit însă pe Harrison lansat pe stânga, iar acesta a centrat fără preluare, unde mai mulți colegi ai săi decât de obicei așteptau în careul advers. Bettaieb a ratat întâlnirea cu balonul respins de un sibian, dar a preluat Roman și de la 15 metri a șutat plasat, cu dreptul, lăsându-l spectator pe portarul Căbuz. Analiza din camera VAR a semnalat ofsaidul în care se afla Harrison, iar golul a fost anulat corect. Același Harrison, discret până atunci, a profitat de respingerea greșită pe spate, cu capul, a lui Mino, la o aruncare de la margine a lui Ispas, dar reluarea sa de la 7 metri a fost deviată în corner de stoperul Ionuț Stoica, corner care a avut aceeași soartă ca și precedentul!

Harrison a fost înlocuit cu Buș în minutul 56, dar lui Poli i-au mai trebuit vreo zece minute până să insiste cu mai multă încredere în atac. La o lansare a lui Roman pentru fundașul stânga Ispas, acesta a trimis ușor înapoi, ca în vremurile bune de la sfârșitul anului, însă șutul lui Bettaieb a fost respins de stoperul Găman. Jatoba l-a înlocuit pe Itu în minutul 70, Roman l-a testat pe Căbuz, dar portarul a fost atent, însă a venit parcă de nicăieri torpila lui Bettaieb din minutul 74, în urma recuperării lui Roman suspectă de fault la Oroian, care a catapultat de la 23 de metri balonul direct în vinclu!

Lung jr. s-a opus în minutul 86 șutului lui Ianis Stoica, unul din puținii jucători de la FC Hermannstadt care nu intrase deja în vacanță, iar în ultimele minute au jucat Allanzinho și Bouhenna în locurile lui Bettaieb și Roman. 

Poli Iași a acumulat 24 de puncte și a egalat-o pe FC Voluntari pe locurile de baraj, 8 și 9. FC Botoșani e pe 7, cu 25 puncte, iar pe locurile direct retrogradabile sunt la egalitate, 22 puncte, Dinamo și FCU Craiova, dar formația olteană încheie etapa de la ora 18:00, în deplasare, cu UTA.

În ultima etapă, duminică (ora 21:30), sunt programate disputele: Poli Iași – Petrolul (fără griji în privința retrogradării), Oțelul – FC Botoșani, FCU Craiova – FC Hermannstadt, Dinamo – UTA și FC Voluntari – „U” Cluj.

Foto: Sport Pictures / iAM Sport.

Citiți și: Totul despre Noul Renault Symbioz: tot ce e mai bun din segmentul C! VIDEO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *