ACS USV Iași a încheiat joi, pe propriul stadion, din Agronomie, seria de trei meciuri în opt zile. A încheiat-o tot cu o victorie, așa cum reușise și în precedentele două dispute, susținute în deplasare, una dintre ele ducând-o în semifinalele Cupei României. Joi, însă, derby-ul cu Tonmir Iași (clasată a treia în Liga a IV-a, cu 55 de puncte), din etapa a XXIV-a, a avut două reprize distincte, o răsturnare spectaculoasă de scor, goluri și faze de Superligă, iar pe ansamblu un nivel mult superior competiției, în destule momente probabil de play-off-ul celui de-al treilea eșalon.

Derby județean cu goluri și faze de Superligă! ACS USV Iași – Tonmir Iași 5-3 (0-2)

ACS USV Iași, ocupanta locului secund, cu 60 de puncte, la egalitate cu CSM Pașcani, care evolua în deplasare cu ACS Com-Val Valea Lupului, a părut copleșită în prima repriză de entuziasmul celor de la Tonmir, mult mai prezenți în joc, mult mai deciși în duelurile directe. Condusă de pe margine de antrenorul Ionuț Gavril, Tonmir a jucat simplu, concentrându-și acțiunile pe atacantul central Crenganiș, el obținând și penaltiul în urma căruia tot el a deschis scorul. Ad. Ilie, unul din cei trei stoperi de la ACS USV, s-a accidentat la un duel și a fost înlocuit cu Chiriac, însă îngrijirile primite pe margine n-au fost suficiente, așa că a fost transportat cu ambulanța la spital. ACS USV n-a renunțat la sistemul cu trei stoperi, Sărițeanu a trecut de pe dreapta în centru, iar mijlocașul Matei a coborât în locul său. Tonmir a rămas la fel de percutantă, încurajată din tribune și de un inimos toboșar, iar R. Asăvoaei a înscris cu un șut de zile mari, cu stângul, pe sus, din colțul careului, în diagonală, imparabil!

0-2 la pauză, iar antrenorul-jucător Eduard Sandu a renunțat la Izmană și Furtună, iar Cucoș a intrat el în centrul liniei de fundași, încadrat de Sărițeanu și Tăcuțanu. ACS USV a mizat pe experiența și incisivitatea atacantului central Al. Marin, cel care n-a ezitat să reducă din diferență la începutul actului secund. Tonmir n-a acuzat deloc șocul, a combinat elegant și eficient, iar Asăvoaei a majorat din nou diferența la capătul unei faze care a lăsat defensiva adversă fără replică! Tonmir și-a permis să mai irosească alte două bune oportunități, la una dintre ele opunându-se portarul Anton cu un reflex de excepție!

ACS USV l-a exploatat cât a putut pe Al. Marin, cu un travaliu considerabil, secondat îndeaproape de Sandu. Același Marin a redus din diferență cu o lovitură de cap în urma unui corner (2-3) și tot el a obținut penalty, fiind faultat de portarul advers Ionescu. Sandu a transformat impecabil pentru 3-3 și a continuat să zburde pe teren, impulsionându-și colegii. Tot el a prelucrat o fază pe stânga și i-a pasat ideal lui Marin, care a reluat simplu în plasă pentru 4-3. Și tot Sandu a plecat ca din pușcă pe un contraatac pe final de joc, a sprintat până în careul advers și a găsit resurse pentru o pasă ideală și pentru Plop, care a finalizat superb și a stabilit scorul final la 5-3, la capătul meciului arbitrat de Gabriel Mihuleac în care Tăcuțanu a fost eliminat pentru două cartonașe galbene.

ACS USV Iași: Anton – Sărițeanu, Ad. Ilie, Tăcuțanu – Matei, Danciu, Izmană, Șova – Furtună, Al. Marin, Sandu  (au mai jucat Cucoș, Chiriac, Tânăru, Păun și Plop).

Tonmir Iași: A. Ionescu – Sinescu, Acojocăriței, Spînu, Stoica – Corjan – Asăvoaei, Dodan, Florea, B. Botezatu (căpitan) – Crenganiș (au mai evoluat Chirilă, Drăgan, Donose și Chelaru).

ACS USV Iași a acumulat 63 de puncte și este singură pe primul loc, la două puncte de CSM Pașcani, care a încheiat la egalitate, 0-0, meciul de la Valea Lupului. Tonmir rămâne pe 3, dar a ratat o bună șansă de a strânge foarte tare podiumul!

Citiți și: Totul despre Noul Renault Symbioz: tot ce e mai bun din segmentul C! VIDEO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *