Trupa lui Leo Grozavu a obținut un succes fără dubii marți, în deplasare, când a dispus de Dinamo București cu 3-1 (1-1) în ultima etapă a turului play-off-ului Ligii 2 de fotbal. A revenit pe primul loc, cu 49 de puncte, a câștigat din nou după trei remize consecutive și a ajuns la treisprezece meciuri la rând fără înfrângere! Are la jumătatea play-off-ului un avans de unsprezece puncte față de primul loc ce duce la baraj și numai o nefericită reeditare continuă a jocului din prima repriză de marți ar mai putea împiedica formația ieșeană să obțină promovarea directă.

Am amintit de prestația modestă din prima repriză, semn că remizele din precedentele trei runde, dintre care două în Copou, au erodat destul de mult încrederea echipei care a abordat disputa cu un presing destul de agresiv. Hlistei a obținut o lovitură liberă dintr-o poziție ideală încă din minutul 3, dar Roman a alunecat chiar înainte de a șuta!

Dinamo a ripostat presingului cu încercări de a ieși din apărare cu mingea pe jos. Când a descoperit traseele ideale, dar mai ales neașteptata doză de teamă din tabăra ieșeană, a apărut mai des în jumătatea adversă, iar acolo au fost din nou vizibile lacunele de care CSM Politehnica Iași n-a scăpat deloc, dimpotrivă!

Bani nu putea specula gaura imensă din centrul apărării ieșene decât cu o centrare perfectă în minutul 19, Ștefanovici a ezitat să-l blocheze după mingea pierdută de Itu pe care o așteptau, liberi, N. Roșu, aflat totuși într-o poziție suspectă de ofsaid, și atacantul Țîră. N. Roșu i-a pus mingea pe tavă lui Țîră, dar șutul acestuia a fost respins cu un reflex uimitor de Brînză, titularizat pentru că Jankov suferise o indigestie!

Ca și în alte partide, avertismentul a fost complet ignorat și după doar trei minute Dinamo a deschis scorul! Ca și în măcar alte două meciuri a lăsat de dorit poziționarea fundașilor centrali. De această dată, Plămadă a s-a îndepărtat poate nejustificat de mult de careu pentru a-l bloca pe dezinvoltul Borcea, dar acesta a câștigat duelul aerian în banda stângă și l-a pus în cursă pe Ghezali, care a ajuns înaintea „închizătorului” Marchioni la balon, a intrat în careu și a finalizat imparabil, sub transversală!

Accidentarea lui Țîră a părut că a cam dereglat mecanismul bucureștean, dar era și timpul ca formația ieșeană să aibă reacție. Echilibrul din joc a fost restabilit, Plămadă și-a încercat norocul cu un șut de la distanță, iar în minutul 41 Roman a alergat după o minge în flancul stâng și a centrat în forță, atacantul Harrison (Vojtus n-a efectuat deplasarea, fiind accidentat, ca și Vașvari și Telcean) a reluat din 6 metri cu capul din fața lui Bena, mingea poate s-ar fi izbit de portarul Oncescu sau poate s-ar fi dus spre colțul lung, dar mai întâi s-a lovit de pieptul stoperului Bena și a fost deviată în plasă!

Golul a mai atenuat cumva amarul gust din prima repriză, iar la cabine Grozavu și-a trezit băieții la realitate, dar nu i-a mai trimis pe teren pe Plămadă, care încasase și un cartonaș galben, și pe Dumitru, înlocuindu-i cu Tincu și Musi. CSM Politehnica Iași a abordat la fel actul secund, cu presing, dar cu măcar o doză în plus de agresivitate. Dinamo n-a mai putut să etaleze același joc de pase și, treptat, s-a stins sufocată de presiunea la care era supusă fără încetare!

Musi a fost dezinvolt, Itu, care încă nu se regăsește după accidentarea suferită la Galați în prima etapă a play-off-ului, a fost înlocuit cu Mogoș, stoperul Katanec a ajuns și el să șuteze din careul advers, așadar dominarea ieșeană era totală, așa cum și era de așteptat din partea unei grupări care să-și facă mândri suporterii ce au însoțit-o la București chiar și în cursul săptămânii!

Roman depășise deja acea nefericită alunecare de la începutul meciului și a executat șutat o lovitură liberă de pe stânga, din colțul careului, Harrison a ratat întâlnirea cu mingea, mijlocașul central advers Larrucea a dat pe lângă minge la ceea ce trebuia să fie o degajare simplă, Oncescu a fost derutat și mingea s-a scurs pe la colțul lung în plasă!

Dinamo a fost în continuare copleșită de ritmul trepidant al trupei lui Grozavu, nici Borcea nu mai juca nimic și a fost înlocuit, iar mijlocașii laterali Ghezali și Bani dispăruseră din joc. Martac a recuperat în minutul 68 un balon la mijlocul terenului, i-a pasat în zona centrală lui Roman, care a avut timp să-și potrivească balonul pentru a-l lovi în plin din afara careului, Oncescu a plonjat tardiv și nu l-a putut împiedica să intre în plasă.

Chiar și la 3-1 CSM Politehnica a continuat să atace, Hlistei și Harrison nu l-au menajat pe Oncescu, și abia spre final i-a permis lui Dinamo să ajungă în careul lui Brînză. Florescu a avut o reluare fără preluare pe lângă poartă și tot el a trimis cu capul, boltit, dar Brînză a respins peste transversală la ultima fază notabilă a unei dispute în care CSM Politehnica Iași a arătat că merită să promoveze direct!

Sursa foto: CSM Politehnica Iași / Facebook.

Citiți și: Mercedes-Benz lansează noua generație Clasa E: punte între tradiție și digitalizare! (VIDEO)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *