Trupa lui Leo Grozavu a întrerupt seria victoriilor consecutive, dar egalul de vineri, 1-1 (1-0) în Copou, cu Gloria Buzău, i-a fost suficient pentru a trece pe primul loc al clasamentului, poziție mult râvnită de antrenorul adus la mijlocul sezonului regulat. Ajuns acolo, va trebui să-și cravașeze băieții pentru a și rămâne lider până va fi obținută promovarea matematică, așa cum sigur își dorește. CSM Politehnica Iași n-a arătat însă vineri prea hotărâtă să cucerească toate punctele puse în jocul cu Gloria, destui dintre jucătorii săi fiind cam moi pentru apriga dispută anticipată de Grozavu.

CSM Politehnica Iași a abordat disputa din etapa a II-a a play-off-ului Ligii 2 mizând în poartă pe Jankov, pe cuplul de stoperi Plămadă-Katanec, dar schimbând fundașii laterali: Kouadio în locul lui Martac și Ștefanovici, în locul lui Finica, venit cam obosit de lotul Under 20, unde a fost și Mogoș, dar care nici n-a prins lotul, ca și atacantul central Harrison. Vașvari a revenit în echipă după ce lipsise din lot în prima etapă a play-off-ului, la acel 2-1 de la Galați, cu Oțelul, interi au fost, ca de obicei, Itu și Roman, Musi și Hlistei au jucat extreme, iar atacant a fost folosit Vojtus.

Gloria a fost echipa mai hotărâtă în primele minute ale disputei, atacurile sale mizând mult pe mobilitatea atacantului Boiciuc. El a câștigat încă din minutul 7 un duel în bandă cu Katanec, a intrat în careu, dar a exagerat și a ieșit cu mingea în afara terenului! CSM Politehnica a echilibrat disputa, dar o respingere greșită a lui Ștefanovici, cu capul, pe spate, l-a pus pe Boiciuc în situație ideală, singur cu Jankov, dar până s-a dezmeticit șutase deja dezamăgitor!

Echipa ieșeană a avut controlul disputei, dar ritmul era prea lent, pasele nu prea se legau, Musi rula fără sprijin în dreapta, Itu era mult prea discret, iar Roman și Hlistei parcă se vedeau prima oară pe stânga. Încercările lui Vojtus de a coborî în sprijinul construcției n-au adus vreun câștig, așa că fazele ieșene însemnau pase în benzi de unde veneau centrări neinspirate!

Abia după jumătate de oră a trimis Vașvari o precisă diagonală lungă pe stânga, Gloria a respins în corner, iar din acea fază fixă Hlistei a deschis scorul din careul mic după o ieșire neinspirată a portarului Stoian! Echipa oaspete a ripostat, dar s-a lăsat descoperită, iar Vojtus l-a lansat excelent pe Musi pe stânga în minutul 42, acesta a intrat în careu, era singur cu Stoian, dar, altruist, a pasat în dreapta lui Itu, care avea de îndeplinit o simplă formalitate. Nici pasa n-a fost însă perfectă, dar și Itu putea mai mult, însă el a rulat cam în gol întreaga repriză, așa cum a reluat dezamăgitor și pe finalul ei, dintr-o poziție excelentă la 14 metri de poarta adversă!

Antrenorul Gloriei, Adrian Mihalcea, a întărit imediat după pauză atacul cu V. Alexandru și cu V. Munteanu, iar CSM Politehnica Iași a demonstrat în minutul 47 că n-a învățat nimic din golul primit în al doilea meci oficial al anului, la Timișoara, cu Politehnica, atunci când atacantul Gavra era înconjurat la mijlocul terenului, în banda dreaptă, de ambii stoperi și de un mijlocaș central, iar el a centrat pentru D. Benzar, care a dat dovadă de mult rafinament până să înscrie. Cu Gloria a fost însă mai grav! La o banală repunere de la margine, Kouadio, cam haotic tot meciul, și-a încercat norocul în jocul aerian cu specialistul V. Alexandru, care, firesc, a avut câștig de cauză și a deviat la Boiciuc, acesta primind o atenție cu totul specială din partea stoperilor și a lui Vașvari, care i-a permis să se întoarcă spre poarta lui Jankov. Plămadă putea să-și îndrepte atenția spre Angelov, liber în flancul stâng, și să-l lase pe Boiciuc în grija lui Katanec și Vașvari. N-a putut interveni decisiv la pasa spre Angelov, care, plecat din ofsaid, l-a executat cu un lob simplu, de la 20 de metri, pe portarul ieșit neinspirat din careu și care a părut că n-a mai știut ce să facă după ce și-a dat seama că nu va ajunge înaintea bulgarului la balon!

Gafa în lanț a fost urmată de o centrare bună a lui Itu de pe dreapta, dar Hlistei nici n-a șutat și nici nu i-a pasat simplu lui Musi! Ca și la egalare, CSM Politehnica a fost iarăși surprinsă cu o așezare mult prea avansată, același Boiciuc deschizându-l perfect pe centru pe V. Munteanu, care însă, parcă speriat că va ajunge singur cu Jankov, și-a prelungit prea mult balonul, iar portarul a ieșit hotărât și a reținut la marginea careului!

Dumitru i-a luat locul lui Hlistei, Finica pe al lui Ștefanovici, iar în minutul 74 au intrat Tincu, Marchioni și R. Ion în locurile lui Plămadă, Vașvari și Vojtus. CSM Politehnica a jucat fără atacant central de meserie, poziție pe care și-a asumat-o Musi, iar Finica n-a prea impulsionat atacul pentru că era mare aglomerație pe stânga. Gloria se mulțumea cu egalul, Roman n-a găsit vreo soluție izbăvitoare, șuturile lui R. Ion erau previzibile, însă Cristea, omul de la care putea veni sclipirea, cum s-a petrecut la Galați, a fost lăsat pe bancă!

Cum spuneam la început, CSM Politehnica Iași a ajuns chiar și cu acest egal singură pe primul loc, dar n-a mai emanat acea senzație de echipă puternică, echipă care chiar și într-o zi proastă își poate subjuga adversara. Contează însă și că n-a pierdut mai mult de două puncte, ceea ce ar trebui să rețină fiind că mai are de muncit și de suferit până să fie promovată matematic. Iar dacă vrea să rămână pe 1 este obligată să nu piardă etapa viitoare, marți, 11 aprilie, când se va confrunta în deplasare cu fostul lider, CSA Steaua București. Grozavu sigur vrea!

Sursa foto: CSM Politehnica Iași/Bogdan Pătrașcu – Facebook.

Citiți și: Noul Renault Espace: spirit revoluționar!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *