Trupa lui Leo Grozavu a deschis vineri, în deplasare, cu Petrolul Ploiești, etapa a XXVI-a a Superligii în următoarea formulă: Ailenei – Todoroski, Bouhenna (căpitan; cartonaș galben în min. 68), Samayoa, Ispas (’38 Katanec) – Bordeianu (79 Jatoba), Marchioni – Bettaieb (79 Kabran), Mihai, Ștefanovici – Harrison (’55 Buș). A condus ca la Botoșani, a pierdut ca la Botoșani, dar ce-ar fi fost dacă Papp ar fi fost eliminat în primul sfert al meciului când Poli era stăpâna partidei?  

Parcă sunteți blestemați! Înfrângere trasă la indigo: Petrolul Ploiești – Poli Iași 2-1 (0-1)!

Bouhenna a început meciul cu o gafă uriașă, neauzind parcă de greșelile evocate de celălalt stoper, Samayoa, la conferința de presă dinaintea jocului. Era doar secunda 30 când practic l-a lăsat pe atacantul Irobiso să preia spre poarta ieșeană, dar șutul acestuia a trecut puțin pe lângă! Același Irobiso a reluat tot de lângă Bouhenna trei minute mai târziu, dar Ailenei a fost la post!

Atacantul Harrison a fost cam imprecis la pasare, cam lent, părând ușor indolent față de eforturile mijlocașilor de a fi pe tot terenul. Marchioni a găsit în minutul 12 o pasă luminoasă peste apărarea adversă, Bettaieb s-a demarcat, a preluat frumos pe piept, a intrat în careu, dar a ajuns într-o poziție nu tocmai comodă, iar reluarea sa a fost respinsă de portarul Zima în corner! Mihai a executat bine, Samayoa a devansat portarul și a trimis cu capul puțin pe lângă poartă! Ofensiva ieșeană a continuat, dar șutul lui Ștefanovici a fost reținut de Zima.

Minutul 15 a adus un reflex de portar galactic din partea lui Ailenei la un cap al lui Musi, dar fusese ofsaid. Poli a revenit imediat în atac, dar șutul lui Marchioni a izbit pieptul lui Papp. Trupa lui Grozavu a combinat cum de mult n-am mai văzut-o, iar la capătul altei acțiuni cursive mingea a ajuns la Mihai, foarte prezent în joc cu pase precise, dar șutul său a trecut departe de poartă!

Intrarea de cartonaș roșu a lui Papp la Ispas a fost sancționată doar cu cartonaș galben, iar ritmul jocului a mai scăzut. Ștefanovici, cu un travaliu enorm, își trăgea sufletul la aruncările de la margine, însă Ispas resimțea din plin intrarea golănească a lui Papp! Poli continua să domine, Samayao verticaliza precis de câte ori avea ocazia, iar Harrison l-a obligat pe Huja să trimită în corner. Același Mihai a executat în minutul 30, Bouhenna a prelungit, iar Ispas a înscris din apropiere: 0-1!

Seto a arătat că Petrolul încerca să revină în joc cu un șut peste transversală în minutul 36, dar Ispas n-a mai putut continua și a intrat stoperul Katanec să asigure partea stângă a apărării. Repriza s-a încheiat cum a început, cu o altă gafă a lui Bouhenna, Irobiso a preluat, a intrat decis în careu, dar șutul său a fost respins în corner de Ailenei! O repriză excelentă pentru Poli Iași, cu o risipă mare de efort, o repriză și mai bună decât cea din precedenta deplasare, de la Botoșani, când și acolo conducea la pauză cu 1-0!

Actul secund a debutat cu un șut expediat de Bordeianu în minutul 47, dar pe centrul porții, iar Zima a reținut și același Bordeianu a șutat de la marginea careului zece minute mai târziu, însă mingea a trecut puțin pe lângă poartă! La capătul primei ore de joc, Bettaieb a pierdut mingea la centrul terenului, balonul a ajuns în careu la Musi, acesta a pivotat printre trei apărători ieșeni, s-a debarasat prea ușor de Todoroski și a șutat plasat, pe jos, la colțul lung, învingându-l pe Ailenei: 1-1!

Poli s-a văzut egalată fără să fie dominată, iar replica ei a venit prin neobositul Ștefanovici, care după o cursă solitară pe stânga a șutat bine la colțul scurt, dar Zima a respins în corner. În minutul 69, Katanec l-a blocat bine pe Papp, dar Petrolul preluase complet inițiativa. Abia în minutul 81 a creat emoții în careul ieșean, însă Ailenei a ieșit curajos și l-a blocat pe Bratu, abia intrat pe teren!

Trupa lui Grozavu n-a prea mai contat în atac. „Underii” Ștefanovici și Mihai obosiseră și nu prea mai avea cine să ducă mingea în ofensivă. Un ultim efort însă din partea lui Mihai în minutul 86, când, cu calm, a șutat plasat de la marginea careului, Zima era spectator, dar mingea a întâlnit bara din dreapta sa, balonul a ricoșat la Kabran, care din poziție bună a șutat într-un adversar!

Ultimul minut de prelungiri a repetat deznodământul de la Botoșani, când Poli  pierdea cu 1-2! Todoroski a pasat inexplicabil din banda dreapta la un adversar în centrul terenului, Petrolul a plecat pe contraatac, Samayoa nu l-a putut ajunge pe Berisha, intrat în actul secund, care a șutat pe jos, la colțul lung, mingea a lovit bara din stânga lui Ailenei, apoi pe cea din dreapta și a intrat în poartă: 2-1!

Poli Iași a rămas cu 27 de puncte și urmează pentru ea trei meciuri într-o săptămână: cu Rapid (24 februarie, ora 20:00), în Copou, cu FC „U” Craiova (27 februarie, ora 16:15), în deplasare, și cu Dinamo (1 martie, ora 20:00), în Copou, în penultima etapă a sezonului regulat.

Sursa foto: FC Petrolul / Facebook.

Citiți și: Dacia contribuie semnificativ la rezultatele istorice ale Renault Group în 2023! VIDEO

2 thoughts on “Parcă sunteți blestemați! Înfrângere trasă la indigo: Petrolul Ploiești – Poli Iași 2-1 (0-1)!

  1. Bună ziua! Vreau să vă spun că citesc cu mare interes articolele dvs. (mai ales cele despre Poli). Faceți o treabă foarte bună! Felicitări!

    Pe ce loc credeți că termină Poli campionatul, scăpăm de retrogradare? De ce jucători considerați că ar trebui să ne despărțim în vară?

    1. Bună ziua! Mulțumesc frumos!
      Cred că nu retrogradăm, dar nu va fi prea ușor de evitat locurile de baraj. Sezonul viitor ar trebui să putem alinia un lot care să ne scutească de emoțiile din subsolul clasamentului. Sunt câțiva jucători care deocamdată nu m-au convins, i-am menționat când a fost cazul, dar poate își intră ei mai greu în ritm.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *