Vlad Dulcescu rămâne cel mai valoros atlet al Iașului. Ajuns la 29 de ani la deplina maturitate în proba sa favorită, 400 metri garduri, performerul pregătit la CS Politehnica Iași de antrenorul emerit Dorin Ursache a înregistrat de câteva săptămâni o premieră în cariera sa. Premieră care a venit poate cam târziu, dar, la cât de ambițios este și cât de serios se pregătește, Vlad ar putea se recupereze anii pierduți și secundele ce-l despart de visul suprem, participarea la Jocurile Olimpice.

Vlad Dulcescu, alianță de forță cu Marian Moroșan în cursa cu secundele ce-l despart de visul suprem!

Vlad Dulcescu se pregătește de doi ani la Weider Gym Iași, sală care în ianuarie a împlinit trei ani de existență. A găsit acolo tot ce avea nevoie pentru a completa în sala de forță antrenamentele efectuate sub comanda antrenorului Dorin Ursache.

„Este foarte curat în sală. Sunt multe aparate, dar și mult spațiu. Am mai fost anterior în câteva săli, dar simțeam că nu am spațiu suficient”, ne-a declarat Vlad Dulcescu.

Dar mai avea nevoie de ceva. Trăgea cumva invidios cu ochiul la antrenamentele pe care judoka Vlăduț Simionescu, tot de la CS Politehnica Iași, le efectua la Weider Gym sub îndrumarea antrenorului personal Marian Moroșan. Îi plăcea tot ce vedea și doar își dorea. Resursele sale financiare erau limitate și la fel au rămas și acum, dar a decis că acum ar putea fi ultimul tren în care să urce, un tren în care mai degrabă să se arunce pentru că deja se află în mers.

„Nici acum nu stau bine cu banii, dar împreună cu prietena mea, care mă susține enorm în tot ce fac, am decis să facem un efort ca să pot lucra în sala de forță cu un specialist. Am deja câteva antrenamente împreună cu Marian Moroșan, perioadă în care mai mult îmi corectează mișcările. Lucrăm după un program special conceput pentru ce am nevoie la 400 metri garduri, program pe care îl adaptăm pentru mine. Mi-a schimbat radical și alimentația, acum mănânc mult mai sănătos, fără grăsimi”, a menționat Vlad.

Atletul de la CS Politehnica Iași va concura duminică la Campionatele Naționale (indoor), la București, însă fără vreun obiectiv special, deoarece întreaga sa pregătire este concentrată pe sezonul în aer liber.

„Dacă aș beneficia de un sprijin corespunzător aș fi gata oricând să mă înham la muncă pentru următorul ciclu olimpic. Sigur că îmi doresc să fug cât mai tare, dar vreau să am răbdare, să luăm totul pas cu pas, să clădim temeinic, să mișc brațele mai bine, iar un prim obiectiv să fie realizarea baremului de participare la Campionatele Europene din acest an. Nu va fi deloc ușor, am două secunde de recuperat, dar sunt convins că obiectivul este realizabil. Experiența lui Marian sunt sigur că mă va ajuta să îmi dezvolt această latură la care am lucrat foarte puțin, din păcate, în cariera mea de atlet profesionist. În doar câteva antrenamente, Marian m-a ajutat să descopăr că, de fapt, cât timp m-am antrenat singur în sala de forță mi-am subapreciat calitățile”, mărturisește performerul de la CS Politehnica Iași.

Dorin Ursache a legat cu Vlad o relație specială în anii de când lucrează împreună și crede în continuare în potențialul sportivului său.

„N-am fost deocamdată să-l văd cum lucrează în sala de forță, aștept să terminăm competițiile în sală. Când vom trece cu totul la pregătirea sezonului în aer liber voi ajunge și pe la Weider Gym. Vlad are nevoie de mai multă forță când intră pe turnantă”, a menționat reputatul antrenor ieșean.

Marian Moroșan privește colaborarea cu Vlad ca pe o provocare. N-a mai lucrat cu un atlet, iar perspectiva realizării baremului pentru Jocurile Olimpice îl motivează și pe el în lupta cu orice zecime de secundă ce trebuie recuperată.

„Este un atlet cu calități, doar ca a fost tras înapoi din cauza lipsei pregătirii specifice în sala de forță. Avem multă treaba și el este conștient de asta, dar îmi place că este foarte motivat și foarte receptiv la ceea ce avem de lucrat și încotro ne îndreptăm”, a precizat Marian Moroșan, antrenor personal la Weider Gym.

Vlad Dulcescu intră într-o cursă în care și matematica joacă un rol important, iar un procent consistent din ce trebuie recuperat se va datora lucrului în sala de forță. Aproape totul este măsurabil, iar strategia se face metru cu metru, gard după gard, dar dorința sa, ambiția sa nu i le poate măsura nimeni. Poate doar el însuși…

Citiți și: Dacia contribuie semnificativ la rezultatele istorice ale Renault Group în 2023! VIDEO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *