Marian Moroșan (32 de ani) a condus miercuri primul său antrenament ca preparator fizic al formației de rugby CS Politehnica Iași, anunță gruparea ieșeană pe pagina sa oficială pe Facebook, postare în care se precizează că el ar fi fost dorit și ca jucător. Motivul pentru care nu va putea intra pe teren îl veți afla ceva mai jos, dar antrenorul de la Weider Gym este tot mai ocupat, el fiind cooptat recent ca preparator fizic și la lotul național de rugby Under 18 al României.

„Dacă ziua are 24 de ore încerc să am ocupate cât mai multe dintre ele. Cu o foarte bună organizare reușesc să am totul sub control, chiar și atunci când se întâmplă să fiu plecat din Iași”, ne-a declarat Moroșan, care va lucra o dată pe săptămână la teren cu rugbiștii de la CS Politehnica Iași, iar al doilea antrenament de pregătire fizică din această perioadă precompetițională va fi efectuat pe baza programului stabilit tot de el.

„Am revenit la echipa pentru care am jucat atâția ani cu gândul de a lucra la un nivel cât mai apropiat cu putință de profesionism. Colaborez îndeaproape cu antrenorii pentru ca programul de pregătire fizică să fie foarte bine corelat cu etapa de pregătire pe care ei o parcurg”, a precizat Marian Moroșan conform paginii grupării ieșene.

El nu va putea ajuta echipa și de pe teren, deoarece se pregătește intens pentru un important concurs de culturism, „Wings of Strength”, programat în toamnă, la București, concurs atât de puternic încât vor putea fi obținute bilete pentru Mr. Olympia 2024! La sfârșitul anului trecut, Marian (categoria de greutate 80 kilograme) a ocupat locul al doilea la un concurs la Dej, ceea ce l-a ambiționat și mai tare.

„Vreau să fiu tot mai bun în meseria mea! Trebuie să trec și eu prin astfel de experiențe pentru a ști ce și cât să le cer clienților mei. Mă pregătesc foarte intens și nu pot risca vreo accidentare la rugby. Mai mult, vor fi perioade când dieta mea va fi mai săracă din punct de vedere caloric și nu prea aș putea face față pe teren”.

Ca preparator fizic al lotului Under 18 de rugby al României trebuie să fie prezent la fiecare acțiune, dar distanța nu-l împiedică să țină legătura cu clienții săi de la Weider Gym.

„Îmi fac timp să vorbesc zilnic cu clienții. La U18 este o provocare. Eu am fost în 2011 în lotul Under 20 al României la Campionatul Mondial, așa că știu bine ce înseamnă pregătirea fizică la această categorie de vârstă”, a adăugat Marian Moroșan, cel care este preparator fizic, dar și nutriționist, la o grupă de micuți fotbaliști de la Steaua Magică Iași, pregătiți de antrenorul Petre Sinescu.

Citiți și: Noul Hyundai Kona vine cu o autonomie de 490 kilometri!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *