Antrenorul Claudiu Niculescu nu l-a avut duminică pe Vașvari la egalul, 0-0, din deplasare cu Unirea Slobozia, din etapa a VII-a a Ligii 2, jucător de care echipa depinde totuși într-o prea mare măsură. L-a preferat pe argentinianul Del Priore la închidere, lângă un alt argentinian, Marchioni, însă decizia s-a dovedit nejustificată. Del Priore doar s-a plimbat pe teren, în timp ce Cristea a mai bifat un meci întreg pe banca de rezerve!

Neavând cine să lege jocul la mijloc, CSM Politehnica a mizat în prima repriză doar pe mingi lungi spre careul advers, fără mari speranțe pentru atacantul Plokhotniuk sau pentru mijlocașii ofensivi. Roman s-a zbătut iar în zadar, fiind ca și olandezul Hunte în evidentă scădere de formă, dar nici Unirea nu și-a bătut prea mult capul cu construcția. A aruncat și ea cu nemiluita mingi în atac, însă apărarea ieșeană n-a gafat grav.

Echipele au părut a juca precum doi șahiști care parcă s-au înțeles din priviri la începutul jocului asupra unei remize după vreo douăzeci de mutări! Unirea a avut câteva lovituri libere din preajma careului ieșean, dar fără a produce emoții, iar Martac a oprit în minutul 34, la vreo 30 de metri de propria poartă, un contraatac ce se anunța periculos. CSM Politehnica Iași a expediat un singur șut spre poarta adversă, dar și acela anemic, prin Plokhotniuk, în minutul 30!

Unirea a părut din primele minute ale actului secund că parcă nu s-ar prea împăca totuși cu o remiză. Trupa lui Niculescu s-a mulțumit în continuare doar să se apere, iar presiunea la poarta lui Knoflach s-a intensificat constant. Șuturile expediate de Ekollo și Coadă au fost respinse de portarul Knoflach, singurul jucător cu notă de trecere în acest meci, prin plonjoane de efect, iar cel al lui Golda, din fața lui Tincu, a izbit în minutul 88 transversala, în timp ce CSM Politehnica Iași n-a contat deloc în atac!

Plămadă a oferit ceva emoții când la o centrare adversă a respins boltit, cu capul, balonul peste Knoflach, dar și puțin peste transversală, căpitanul din sezonul trecut părăsind accidentat terenul! N-a fost înlocuit cu Lică lângă Tincu pentru a fi refăcut cuplul de stoperi de la începutul sezonului, ci cu Fosu-Mensah, jucător care fusese adus la Iași să joace fundaș dreapta!

În același minut 75 a intrat și Ștefanovici, în locul lui Roman, pentru a-l aduce în spatele atacantului pe Hlistei, ce a debutat în minutul 62, în locul lui Hunte, tot atunci când Tomczyk i-a luat locul lui Plokhotniuk. Hlistei, ajuns la echipă acum câteva zile ca un fotbalist capabil să facă diferența, nu s-a remarcat prin nimic, ci doar că a stricat unul din prea puținele contraatacuri ieșene!

Dominarea gazdelor a fost copleșitoare în ultimele douăzeci de minute, Unirea a mai solicitat și un penalty, însă CSM Politehnica Iași a scăpat din nou basma curată la capătul unui meci în care singura preocupare a fost să nu primească gol! Un aspect cât de cât mulțumitor ar putea fi acela că nu au existat situații fierbinți în interiorul careului, mult prea puțin însă pentru o echipă care nici nu concepe să nu promoveze în 2023!

CSM Politehnica Iași a evoluat în următoarea componență: Knoflach – Martac, Plămadă (’75 Fosu-Mensah), Tincu (căpitan), Ciaun – Marchioni, Del Priore – Bujor (’84 Dumitru), Roman (’75 Ștefanovici), Hunte (’62 Hlistei) – Plokhotniuk (’62 Tomczyk). Jankov – Cristea, Kouadio și Lică au rămas pe banca de rezerve. N-au prins lotul, printre alții, Vașvari (suspendat pentru cumulul de cartonașe galbene, dar și accidentat), Harrison, Karachanakov, Anton și Finica (toți cu probleme de ordin medical), ultimul, ca și Lică, ieșind din echipă după jocul pierdut în deplasare cu CSA Steaua, în etapa a V-a.

Trupa lui Niculescu nu emană deocamdată forța unei candidate serioase la promovare, dar a strâns 14 puncte în primele șapte etape, dificile, grație a patru victorii și două egaluri. Este în plutonul fruntaș, urmează meciuri cu echipe considerate mai accesibile, așa că va avea ocazia să puncteze cu spor poate nu doar în clasament, ci și în calitatea jocului prestat!

Citiți și: Noul MEGANE E-TECH ELECTRIC a ajuns în showroom-ul Casa Auto Renault Iași

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *