Trupa lui Leo Grozavu a câștigat pe final prima partidă din Copou a noului an, acel 1-0 cu Universitatea Cluj-Napoca, și a sperat să continue seria victoriilor sâmbătă, cu FC Voluntari, însă a redevenit acea echipă care cu greu își poate impune punctul de vedere în fața propriilor spectatori. Anul trecut se revanșa în deplasare, dar începutul lui 2024 ne e deloc încurajator nici la acest capitol, suferind două înfrângeri din tot atâtea posibile, ultima, nemeritată, fiind consemnată pe terenul celor de la FC Botoșani. La cum s-a exprimat Poli cu FC Voluntari nici nu prea avea cum să-și impună punctul de vedere dacă nu cumva ar fi apărut o execuție precum cea a lui Buș cu „U” Cluj. Buș era pe teren, dar n-a fost suficient…

A fost un 0-0 fără pic de sare și piper, dar nici n-avea cine să condimenteze din moment ce Roman încă n-a debutat în acest an, fiind în continuare accidentat, ca și Lung jr.. Jucătorii transferați în această iarnă n-au arătat nici ei mare lucru în atac, în timp ce Itu și R. Ion n-au fost incluși în lotul care a cuprins doar zece rezerve, în loc de douăsprezece cum este regulamentar.

Grozavu a încercat să surprindă cu o linie de trei atacanți alcătuită din Harrison, Bettaieb și Kabran, ultimul sosit în lot, iar jucător Under 21 a fost folosit fundașul stânga Ștefanovici, fiind așadar „sacrificat” Ispas. Marchioni a jucat în fața liniei de fundași ce i-a mai cuprins pe dreapta pe Todoroski și ca stoperi pe Bouhenna și Samayoa, iar interi au evoluat Jatoba, respectiv Saghiri. O formulă fără cine știe ce creativitate, mingile fiind aruncate în față pentru a fi prelucrate de cei trei atacanți. O mostră însă de deziluzie am consemnat prin primul sfert de oră, când Harrison i-a pasat, precis, lui Kabran, acesta a continuat la fel de precis, imprimând și o viteză în plus, către Bettaieb, care însă a stricat o fază ce se anunța promițătoare.

FC Voluntari a părut mai articulată, jocul fiind în special orientat în margine, către Florea, care să caute centrări pentru atacantul central Nemec. În sistem mai intra și tehnicul Răduț, chiar și tânărul R. Popescu, bine susținuți de „închizătorii” Crepulja și Cascini. Având superioritate la mijloc, echipa oaspete s-a dovedit percutantă, Jatoba intervenind salvator în primele douăzeci de minute! Poli și-a arătat prezența în jumătatea oaspete spre finalul primei jumătăți de oră, perioadă în care Marchioni se chinuia să împingă jocul spre poarta adversă. Bettaieb a croșetat pe stânga, mingea a ajuns la Jatoba în colțul careului, el s-a cam împiedicat de Kabran, suedezul i-a luat-o ca pe o ștafetă la atletism și a șutat, cu stângul, din unghi, însă portarul Fernandez a reținut. Saghiri și-a amintit cum a deschis scorul la Vaslui și a încercat să repete isprava, dar de data aceasta a trimis mai mult o pasă la portar, iar Jatoba a avut șansa șutului, din centrul careului, dar a trimis direct în fundașul stânga Boboc!

FC Voluntari a ripostat imediat, cu o centrare perfectă a lui Florea, iar Nemec nu putea rata din acea poziție ideală, însă golul, cu capul, a fost anulat corect pe motiv de ofsaid. Iureșul s-a stins în doar câteva minute, totul fiind lăsat în seama actului secund.

După primul sfert de oră din repriza a doua, Poli avea alt atac, titularii, unul mai șters decât altul, fiind înlocuiți cu Buș, Gheorghiță și Allanzinho, iar de prin minutul 70 a rămas fără schimbări, Bordeianu intrând în locul accidentatului Saghiri, iar Martac în locul lui Todoroski. Jocul a rămas însă lipsit de orizont, fără pic de încrâncenare, primul cartonaș galben apărând după minutul 70! FC Voluntari a fost mai activă pe final, iar Ciobanu, transferat de la Poli, a fost introdus pe teren parcă special pentru lovitura liberă din minutul 82, dar a trimis din poziție ideală mult peste poarta apărată cu multă siguranță de Ailenei. Ambele formații păreau mulțumite de rezultat, Poli a mai zvâcnit de câteva ori, dar parcă numai pentru a motiva că totuși a încercat!

Poli nu prea arată că este prezentă în campionat. Rulează de parcă ar fi amicale, nu și-a găsit cadența, încă se caută și nu prea este ajutată de jucătorii transferați în iarnă, de fiecare dată spunându-se despre ei că sunt aduși să facă diferența, să aducă un plus în lot. Deocamdată, doar vorbe, iar play-out-ul chiar se apropie!

Foto: Dan Ignat.

Citiți și: Renault a dezvăluit numele noului său SUV compact – Symbioz!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *