Trupa lui Leo Grozavu a pierdut un bun prilej vineri, în deschiderea etapei a XXIV-a a Superligii, să mai pună măcar un punct în clasament, indiferent de cât de valoros sau nu îl considera antrenorul. A pierdut un joc pe care a arătat că îl putea câștiga, singura condiție, nu neapărat facilă, era să fi putut continua și în actul secund tot ce a clădit cu suficientă migală în prima repriză. Ce n-a funcționat după pauză, dar și ce a fost bun în primul act, analizăm în continuare.

Rezerve de inspirație în FC Botoșani – Poli Iași 2-1 (0-1)!

Poli Iași a mizat în meciul din deplasare cu FC Botoșani pe opt dintre titularii cu care etapa trecută se impunea cu 1-0 în Copou, cu Universitatea Cluj-Napoca, prin golul înscris de Buș pe final. N-a fost o prestație strălucită, dar a fost cu mult peste primul meci oficial al anului, acel 0-6, din deplasare, cu Sepsi Sf. Gheorghe. Am remarcat cu „U” mai multă atenție pe faza defensivă mai ales pentru linia de patru fundași, linie pe care Grozavu a păstrat-o și la Botoșani. Marchioni a fost accidentat, iar pe poziția sa de mijlocaș central defensiv a revenit Bordeianu, accidentat la primele jocuri oficiale. Jatoba și Saghiri și-au păstrat posturile de interi, Mihai a început jocul ca extremă dreaptă, în timp ce Gheorghiță și Bettaieb au luat în atac locurile lui R. Ion, respectiv Harrison.

Grozavu a gândit o formulă de echipă care să poată face față unui joc aspru, cu intrări la limita regulamentului, iar începutul meciului i-a dat dreptate. Jucătorii săi au arătat determinare, dar și un plus de coerență în exprimare. Treptat, Mihai a „alunecat” în spatele atacanților Gheorghiță și Bettaieb și a reușit să încurce construcția adversă, așa că FC Botoșani a mizat mai mult pe pase lungi pentru a ajunge în jumătatea ieșeană. N-a reușit prea des, în timp ce Saghiri s-a dovedit foarte activ în banda stângă după ce pierduse o minge în propriul careu. Nu s-a împăcat cu o altă prestație ștearsă și a dat tonul printr-un șut plasat, care n-a trecut deloc departe de poarta apărat de Ducan, că Poli n-ar trebui să se lase doar la mâna destinului.

Poli controla disputa, având emoții la o singură fază în prima repriză, atunci când tânărul portar Ailenei s-a opus cu succes reluării lui L. Fulop, cu călcâiul. Echipa ieșeană a reacționat imediat, prin același Saghiri, care în minutul 28 a recuperat balonul la o pasă greșită în spate a lui Florescu, s-a deplasat spre centru și de la 17 metri l-a executat pe Ducan cu un șut mult mai puternic și mai precis decât cel descris mai sus. Tabela reflecta realitatea de pe teren, extrema botoșăneană Friday Adams nu s-a ales nici măcar cu un cartonaș galben pentru pumnul aplicat în figura lui Todoroski, iar prima repriză s-a încheiat cu lovitura de cap plasată de stoperul Bouhenna, la o centrare a lui Bordeianu, sub transversală, dar respinsă de Ducan în corner.

Grozavu a operat o înlocuire la pauză, deși jocul nu arătase c-ar fi fost obligatorie. A decis să apeleze la atacantul Buș, însă cel înlocuit a fost Mihai, deși prestația jucătorului Under 21 împrumutat de la CFR Cluj fusese mulțumitoare. L-a păstrat însă pe Bettaieb, pe care l-a trecut pe dreapta în linia de trei atacanți în care Gheorghiță a evoluat în stânga pentru ca Buș să acționeze pe centru. Bogdan Andone, antrenorul de la FC Botoșani, l-a debutat pe Lopez în locul lui Friday, schimbare post pe post, adică nimic deosebit. Echipa gazdă începea însă să construiască mai ușor, să devină mai incisivă, iar în minutul 52 a aruncat o minge în careul ieșean, fără cine știe ce sorți de izbândă. Portarul Ailenei a ezitat să iasă decisiv, fiind evident că lipsa de experiență l-a încurcat să decidă într-o clipă care este cea mai bună soluție. A ales să rămână în gura porții, fundașul dreapta Todoroski n-a putut bloca reluarea lui Lopez pe colțul scurt, rămas neacoperit, iar egalarea a venit cumva contrar cursului jocului. Faza a fost analizată în camera VAR, dar stoperul Samayoa a fost cel care nu doar că n-a blocat centrarea, dar piciorul său stâng mult prea depărtat l-a și scos din ofsaid pe Lopez.

Era însă timp suficient pentru ca Poli să câștige disputa. A continuat să controleze jocul, însă Bettaieb rula deja în gol, nici Gheorghiță parcă nu-și găsea ritmul, iar Saghiri cam dispăruse brusc din peisaj. S-a tot insistat ca mingea să ajungă la Todoroski, dar centrările sale, cu dreptul, n-au adus nimic notabil. A luat Jatoba o minge pe cont propriu, a trecut de doi adversari, dar șutul său cu stângul a trecut puțin peste transversală. Todoroski a fost însă mult mai precis cu piciorul stâng și a oferit o centrare perfectă, dar Gheorghiță a reluat dezamăgitor din poziție ideală, pe centrul porții, iar Ducan a reținut! Grozavu a operat a doua înlocuire, trimițându-l abia în minutul 81 pe Harrison în locul lui Bettaieb, englezul având repejor un șut care l-a întrebuințat pe Ducan. A mutat și Andone, apelând la stoperul Șeroni, dar folosit pe post de atacant central!

Bouhenna l-a pus însă la punct în duelurile aeriene, dar în banda stângă a cam avut cu el de furcă în prelungirile disputei. L-a faultat, jocul a continuat și l-a deposedat trimițând balonul în afara terenului. Mingea repusă în joc a rămas în joc pentru că Todoroski n-a fost suficient de decis și a ajuns la Mitrov, intrat pe teren în minutul 70, acesta a trecut de Jatoba și de pe linia de fund, cu Bouhenna din păcate pe post de jalon, a centrat perfect spre centrul careului, de unde Mouaddib, intrat de trei minute în locul lui Florescu, a profitat de marcajul larg și tardiv al fundașului stânga Ispas și a reluat din voleu, cu latul, plasat, fără speranțe pentru Ailenei!

Scor chiar nedrept, iar la 2-1 pentru FC Botoșani a fost scos de pe teren Bordeianu și a intrat stoperul Fl. Ilie pentru ca Bouhenna să urce în atac, iar Ștefanovici a luat locul lui Jatoba. Pe bancă au rămas, printre alții, R. Ion și Allanzinho, iar Grozavu a început și a terminat meciul cu doi jucători Under 21 pe teren, a început foarte bine meciul cu o primă repriză așa cum și-a propus, dar l-a încheiat în genunchi, trădat de erori individuale, dar și de faptul că a schimbat fără un motiv vizibil ceva ce mergea bine!

Sursa foto: FC Botoșani / Facebook.

Citiți și: Dacia a prezentat Sandrider, prototipul cu care va concura la Raliul Dakar 2025! VIDEO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *