Consiliul Local Iași a mai reparat din nedreptatea suferită de Centrul de Excelență în fotbal de la Liceul cu Program Sportiv Iași, după ce Consiliul Județean Iași i-a sistat finanțarea, și i-a alocat 50.000 de lei până la sfârșitul acestui an. Răsplata din partea fotbaliștilor pregătiți de prof. Andrei Marian și proveniți aproape în exclusivitate din mediul rural nu s-a lăsat deloc așteptată, copiii care acum sunt în clasa a VII-a câștigând toate jocurile susținute fără gol primit!

Pentru jucători născuți în 2008 nu există un campionat cu finalitate națională, așa că echipa condusă de prof. Marian, cel care cu generația lui Ionuț Panțîru cucerea titlul de vicecampioană națională la juniori B, fiind întrecută doar de Academia „Gh. Hagi” cu R. Marin și Nedelcu în componență, participă în competițiile organizate de Asociația Județeană de Fotbal Iași.

Mai întâi s-a prezentat la o întrecere alături de alte echipe cu copii născuți în 2008 și a obținut următoarele rezultate: 10-0 cu Viitorul Iași, 16-0 cu Inter Iași, 5-0 cu CSM Politehnica Iași 2009 și 10-0 cu Viitorul Iași. 

„Ar fi trebuit să mai jucăm două meciuri, dar nu le-am mai putut susține din cauza situației pandemice, din același motiv ratând și la cealaltă întrecere disputarea unei partide”, a explicat Andrei Marian.

La cealaltă competiție pot participa și echipe cu jucători născuți în 2007, formația Centrului de Excelență de la LPS Iași dispunând de Steaua Magică 2007 cu 1-0 și tot cu 1-0 de CSM Politehnica Iași 2008.

Sare imediat în ochi faptul că echipa lui Marian n-a primit nici un gol!

„Ne place să jucăm mult în jumătatea adversă. Copiii sunt foarte dispuși la efort, fac ambele faze ale jocului, sunt foarte concentrați pe toată durata meciului, sunt foarte receptivi, acoperă bine multe zone ale terenului”, explică prof. Marian.

Marele atu al formației sale este că jucătorii petrec aproape tot timpul împreună, ei fiind cazați la căminul Colegiul Tehnic „Gh. Asachi” Iași.

„Ei sunt la școală împreună, mănâncă împreună, dorm împreună, petrec mai tot timpul împreună, ceea ce la o grupă normală nu prea este posibil. Au devenit foarte uniți, între ei nu există certuri majore, nu există răutăți, nu există orgolii exagerate, iar toate acestea se văd pe teren”, a adăugat Andrei Marian.

Șapte din cei șaptesprezece componenți ai lotului au fost convocați la selecționata Iașului care a dispus într-o dublă manșă de selecționata Vasluiului cu 6-2, respectiv 6-0: Sergiu Luca – portar, Radu Băbuță, Tudor Dumitriu, Darius Lăcătușu – fundași, Matei Ciapă, David Viziteu – mijlocași și Sebastian Ilieș – atacant. Ceilalți componenți ai lotului sunt Dennis Prisacariu, Cosmin Corceag, Eduard Pitisciuc – fundași, Marcos Sacară, Ștefan Butnariu, Lucas Luca, Ioachim Mareș, Vlad Lăcătușu (mezinul lotului, născut în 2009) – mijlocași, Ionuț Neamțu și Matei Ciobeică – atacanți.

Consiliul Local are un mare merit în susținerea Centrului de Excelență, dar nici nu trebuie uitat că i-a promis 60.000 de lei până la sfârșitul anului, dar în conturi i-a trimis 50.000.

„Prefer să văd partea plină a paharului și să mulțumesc consilierilor locali și Primăriei Iași pentru suma pe care ne-au alocat-o în acest an. Cu acești bani am reușit să cazăm copiii împreună și să scutim părinții de cheltuielile pe care le-ar fi avut cu cazarea și masa, iar pe unii copii de o obositoare navetă. Avem convingerea că vom fi sprijiniți și pe viitor de Consiliul Local și îi asigurăm pe toți cei care ne-au oferit încrederea că investesc într-un proiect ce va avea o finalitate foarte frumoasă”, promite prof. Andrei Marian.

Citiți și: OPEL DEZVĂLUIE NOUA VERSIUNE ASTRA SPORTS TOURER

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *