Handbaliștii de la CS Politehnica Iași, pregătiți de antrenorul Florin Spiridon, au susținut sâmbătă primul lor joc oficial din ediția 2022/2023 a Diviziei A. N-au putut să-și testeze potențialul în niciun meci de verificare, dar s-au pregătit cât de bine au putut la antrenamentele la care ajung după ce termină programul la job-urile de pe urma cărora își câștigă existența. Marea lor pasiune rămâne însă handbalul, iar meciurile cu CSU Galați au fost întotdeauna pe muchie de cuțit. Și sezonul trecut l-au început acasă tot cu formația gălățeană, care atunci se impunea la două goluri diferență. De data aceasta, însă, Politehnica Iași a jucat de parcă ar fi fost meciul decisiv pentru promovarea pe care fiecare dintre jucători încă mai are puterea să o viseze.
Spiridon l-a titularizat în poartă pe Păun, deoarece Ionică s-a confruntat cu dureri în zona lombară, iar ca extremă stângă a apelat la Folescu, consacrat pe post de conducător de joc, însă a pregătit un joc defensiv aproape fără cusur, în care Alexandru Ciobanu a dat tonul unei apărări practic ermetice, în care l-am remarcat și pe Mocanu. Trecuse de minutul zece, iar CSU Galați înscria doar din aruncări de la 7 metri, în timp ce mingile recuperate în apărare s-au transformat în contraatacuri finalizate de regulă de extrema dreaptă Nivard. Ciobanu a speculat orice culoar cât de mic de pătrundere spre poarta adversă, Lătescu a căpătat un plus de viteză față de sezonul trecut, Ghiga și-a făcut datoria și în centru, iar Drenceanu a avut poftă de joc. Cum și Păun a avut câteva intervenții de efect, tabela a mers într-o singură direcție, diferența de la pauză (scor 17-10) fiind cam mică față de raportul de forțe de pe teren.
Repriza secundă a fost una a ratărilor de ambele părți, mai ales că soarta disputei fusese deja stabilită. Politehnica nu i-a permis adversarei să se apropie amenințător în nici un moment, Moroșanu a intrat bine în meci și a fost al treilea marcator al echipei, în timp ce Ciobanu a oferit spectatorilor câteva momente de delectare. Victorie fără drept de apel, cu 34-26, la capătul unei partide în care Politehnica Iași a arătat mult potențial chiar și fără cantonament(e), meciuri de pregătire și cu antrenamente pe fond de oboseală după câte o zi de muncă!
CS Politehnica Iași a abordat meciul în următoarea componență: Păun – Folescu, Lătescu (a înscris un gol), Ghiga, Mocanu (unul), Ciobanu (8) și Nivard (12). Rezerve au fost Ionică, Gârtan (a apărat o aruncare de la 7 metri) – Drenceanu (4), Moroșanu (6), Demir (unul), Brânduș (unul), Mănăilă, Foca și Dimofte.
„Îmi felicit jucătorii pentru calitatea jocului prestat în compania unei formații de temut a Seriei A! Mai avem însă mult de muncă, aștept ca echipa să progreseze de la meci la meci”, a declarat antrenorul Florin Spiridon potrivit paginii oficiale a grupării ieșene pe Facebook.
Etapa viitoare, a III-a a Seriei A, formația ieșeană va juca duminică, 2 octombrie, în deplasare, cu AS HC Pietricica Neamț.
Încă un pas apăsat spre medaliile de aur!
Etapa a VI-a a Campionatului Național de Rugby 7 feminin, senioare și junioare, desfășurată sâmbătă, pe Stadionul „Tepro”, din Iași, a adus succese scontate pentru formațiile CS Politehnica Iași, campioane naționale en-titre, pregătite de antrenorii Neculai Tarcan și Gabriela Lepciuc, care și-au consolidat, probabil decisiv, locurile 1 din clasamentele generale.
Formația de senioare a dispus în meciul-vedetă al turneului de Agronomia București, cu 36-5 (26-0), în care și-a propus să nu primească niciun eseu. A reușit o primă repriză aproape perfectă, în care a pus definitiv lucrurile la punct, dar după pauză a intervenit relaxarea ce a permis formației oaspete să echilibreze disputa și chiar să înscrie. Politehnica a dispus și de Universitatea Cluj-Napoca (scor 48-0), în timp ce echipa de junioare a câștigat în faza grupelor cu RC Arieșul (24-0) și cu CSU Alba Iulia (31-0), iar în finală a dispus de RC Cristian cu 28-0 și rămâne astfel fără vreun punct primit și la capătul etapei a VI-a, antepenultima a sezonului! Menționăm că locul al treilea la junioare a fost ocupat de CSM Pașcani.
Lotul formației de senioare a fost următorul: Maria Atomi, Loredana Juncanariu, Oxana Bunici, Ana Maria Bocan, Ana Maria Sandu, Simona Roșca, Diana Gavril, Alina Dincă, Elena Bozu, Ana Maria Călin, Nicoleta Meșina, Paula Ursache, Carina Dascălu, Andreea Berbeci și Ana Maria Mirăuță (aflată la primul său turneu în acest an după intervenția chirurgicală suferită la genunchi).
Echipa de junioare s-a descurcat fără căpitanul Ana Maria Hârțan, accidentată, lotul arătând astfel: Diana Mîndrilaș, Mădălina Bejan, Renata Prisecaru, Mara Chiriac, Manuela Mocanu, Maria Ciobanu, Nicoleta Ciobanu, Nicola Rogojină, Dumitrița Babătă, Maria Nechita, Oana Bocan și Petronela Ilie.
Etapa a VII, penultima, este programată peste două săptămâni, la Cluj-Napoca.
Duș rece pentru echipa Primăriei Iași
Meciul campioanelor de la rugby cu Agronomia a început când în Sala LPS mai erau câteva minute din partida dintre CSM Iași 2020, formație pregătită de antrenorii Daniel Bura și Macrina Tomuleac, și CNE Sf. Gheorghe, din contul etapei a III-a a Seriei B a Diviziei A feminine de handbal. Din păcate, formația Primăriei Iași, abia înființată, a cedat cu 23-26 (10-13), prea puține dintre jucătoarele sale putând primi notă de trecere!
Peste două săptămâni, CSM Iași 2020 va juca, în deplasare, în contul etapei a IV-a, cu Corona Brașov, formație care până acum a înregistrat victorii zdrobitoare și se pare că va defila prin campionat.
Citiți și: Eveniment Casa Auto Iași: Back to School în mașinile viitorului!